Möte på tennisveckan blev krogsatsning i Helsingborg

15:34 16 Mar 2020

Vinbaren L’enoteca i Malmö och Helsingborgskrogen Nabo går samman i en gemensam satsning. 

Attila Galaczi och gänget på L’enoteca, en av Malmös mest välkända vinbarer gick i expansionstankar och hade börjat blicka mot Helsingborg. Då dök Isabell Seger och Sussi Larsson från Nabo matbar upp och plötsligt var en sammanslagning ett faktum. 

L’enoteca står för vinet och Nabo för matkonceptet till den gemensamma satsningen, som går under namnet L'Enoteque.
— Vi hade haft funderingar på att öppna upp fler vinbarer och tittat på Helsingborg bland annat, och sommaren 2019 så var vi på ett event med en av våra leverantörer i Båstad på tennisveckorna och spelade tennis. Då var ägarna av Nabo på samma event och vi började prata om en vinbar, vi klickade och ganska kort därefter så började vi prata om att försöka hitta en lokal och gjorde ett popupevent hos dem i oktober 2019.

Vad har L'enoteca och Nabo för relation sedan tidigare? 
— Ingen, vi träffades som sagt på tennisveckan med Anders Järryd.

Hur har resan från idé till verklighet varit? 
— Den har varit spännande, det är alltid saker som man inte riktigt kan kontrollera som går lite som de vill, oavsett hur många gånger man har gjort resan, men det är kul att se det växa fram. Från att vi satt en sommarkväll i Båstad till att vi hittade lokalen och det ska börja byggas.

Vad ser ni för möjligheter i Helsingborg? 
— Goda, det är första vinbaren, staden växer, och med det nya kongresscentret som binder ihop centrum med Norra hamnen så kommer det bli ett trevligt promenadstråk längs stranden.

Hur kommer sammanslagningen se ut och vilken vibe vill ni sätta på den nya restaurangen i Helsingborg? 
— Nabo levererar sitt superba matkoncept och vi kommer med vinkunskapen. Det kommer att bli samma familjära hemma hos-känsla, men anpassad till Helsingborg såklart. Det blir samma utbud av vin, service och personal som tar hand om dig och guidar dig om du vill.

Vad sker härnäst för L'enoteca i Malmö? 
— Vi fokuserar på Helsingborg för tillfället och planerar vårt 5-årsjubileum den 23 april som kommer att bjuda på en massa överraskningar, och även vår årliga vinfestival den 21 maj. Innan dess öppnar vi upp vår uteservering den 1 maj i Malmö.

Vad har ni annars i kikarn som man inte får missa? 
— Man får inte missa våra onsdagar när vi kör ”Veckans Värsting”; vi öppnar upp en rare flaska och säljer på halvglas för 150 spänn. Man får möjlighet att prova något riktigt grymt utan att det kostar skjortan.

L'Enoteque öppnar inom en snar framtid. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Kol & Cocktails

Första gången jag satte min fot på Kol under premiären blev jag helt tagen. Konceptet är precis som namnet avslöjar kolgrillat, såväl kött, fisk och skaldjur.

Le Cardinal

Krogen som nog alla Helsingborgare har någon slags relation till. Vi har valt att testa och se om det nostalgiska “krysskortet” fortfarande håller måttet.

Krogrecension: Dandy

Dandy som för många mest är känt för sina senare timmar där dryck, musik och dekadens är i fokus har även valt att fokusera på mat.

Peacock Dinner Club


Foto: Thomas Wal

 

Det är nog fortfarande så att de flesta tänker på Peacock som en nattklubb, och inte en restaurang. Men ”dinner club”-idén är där och även om det känns märkligt att lalla ner några våningar under jorden för att få i sig lite mat är det värt det.

Il Dona

 

En promenad från Hovedbanegården, på en av Köpenhamns äldsta gator Magstraede ligger Il Dona. Stommen är italiensk passion med nordiska rötter och även inredningen följer denna paroll. Bastanta träbord och vita bjälktak samsas med italiensk dukning och familjär lyx. Den ambitiösa vinlistan serveras i bålgetingbon till glas och det finns ett 30-tal flaskor att välja på vid vårt besök.

Moriskan Bistro

 

Vid vad som måste kallas Folkets Parks verkliga A-läge har Moriskans Bistro haft öppet sedan sommaren drog sina första andetag. Läget är ofta viktigare än maten på en uteservering och, tycka vad man vill, Moriskans utsikt beskrivs bäst som ett avsnitt Allsång på Skansen regisserat av Romain Gavras.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!