Marvin

Redaktion 10:53 21 Aug 2023

I lite över ett år har den lilla restaurangen på Davidshallstorg serverat brittiska klassiker som mash and pie och english muffins. Nöjesguidens krogrecensent tar tempen på om den brittiska matkulturen är något utöver det vanliga. 

Konceptet på Marvin är enkelt. På vintern och hösten serveras det mash and pie, med andra ord potatismos och paj, och under de varmare månaderna ändras menyn till enbart servera engelska muffins. När vi på Nöjesguiden frågade ägaren till den lilla restaurangen om malmöiterna verkligen skulle intressera sig för den brittiska matkulturen blev svaret ”jag vill tro det” och ack så sant det skulle vara. Två gånger har jag kommit till Marvin någon timme innan stängning för att upptäcka att maten är slut, så denna gång beslutade vi oss för att äta engelska muffins till lunch. 

En engelsk muffin är enkelt beskrivet ett bröd som antingen serveras som scones eller med andra mer matiga tillbehör. På Marvin är det den sistnämnda varianten som serveras. Menyn erbjuder tre olika alternativ att välja mellan: en vegetarisk med svamp, en med panerad torsk och slutligen en variant med koreansk friterad kyckling. Till det hela kan du beställa sidorätter, eller snacks, så som scotch eggs, nuggets gjorda av mac and cheese och pommes med en vinäger-dipp. Dryckesutbudet är enkelt. En av varje färg på vinet och en rad olika ölsorter. De alkoholfria alternativen består av de klassiska läsksorterna. 

För att få en riktig förståelse för hur den brittiska matkulturen, med en viss twist, egentligen smakar beställer vi in två olika muffins. Det blir den med fisk och koreansk kyckling, och både de skotska äggen och nuggetsarna. Först kommer muffinsen in. Den panerade torsken serveras med en kall sås, där hintar av citron och dill smyger sig in. Brödet i sig är otroligt. Det är inte någon soggig McDonaldsversion som serveras utan det är fräscht. Medan den panerade fisken är god är den koreanska kycklingen lite av en besvikelse. Kimchin som ska ses som ett komplement tar över hela rätten. Missförstå mig inte, kimchi är gott men dess distinkta smak har en tendens att dominera och borde därför ibland serveras i lite mindre mängder.

Den som tänker att brittisk mat är brun får rätt när de skotska äggen serveras. Det hela blir inte mer färgglatt när de kokta äggen som är inbakade i färs, serveras med en brunsås. Den klassiska pubrätten överraskar dock, och överraskningar fortsätter att komma. När de friterade bitarna av mac and cheese serveras är vi så mätta men vi kan inte sluta äta då de är så goda. Kanske beställde vi helt enkelt in för mycket mat men slutsatsen är att den brittiska matkulturen har något som helt klart här för att stanna. Om du går i tankarna att testa Marvins ska du nog inte sova på saken. Gå dit tidigt och har du med dig någon ta in någon av sidorätterna att dela på och slutligen: kom hungrig! 

Adress: 
Storgatan 41b
Hemsida: 
Öppettider: 
Öppet: ons-tor 11:30-21:00, lör-sön 11:30-22:00.
Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.