Peacock Dinner Club

14:41 4 Nov 2011


Foto: Thomas Wal

 

Det är nog fortfarande så att de flesta tänker på Peacock som en nattklubb, och inte en restaurang. Men ”dinner club”-idén är där och även om det känns märkligt att lalla ner några våningar under jorden för att få i sig lite mat är det värt det.

Vi anländer sent, men servitrisen frågar snällt i köket och visst går det att beställa mat, även om det är lite bråttom. Det finns färdiga menypaket med lite av varje och när korgarna med dumplings landar på bordet är förväntningarna skyhöga. Till det kommer sashimi på tonfisk, grillad entrecote, kimchi, hoisinsallad, makirullar och små skålar med såser. Det är väldigt mycket mat för en relativt billig peng och det huggs in friskt. Alla rätter samarbetar och även om vissa av rätterna lämnar ett mindre avtryck på smaklökarna är allting välgjort och välkomponerat.

 

Öppettider: 
tors–lör 18–sent (matsalen blir nattklubb, något man får vara beredd på om man äter sen middag).
Stad: 

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.