Tugg Burgers Helsingborg

Redaktion 10:57 17 Dec 2018

En regnig söndagseftermiddag så beger vi oss mot Tugg burgers för att testa den nyöppnade restaurangen i Papis gamla lokaler. Tugg har valt att fokusera på hamburgare på kött från utvalda gårdar och till ett vettigt pris.

När vi kommer in i lokalen så är första intrycket att det är väldigt mycket folk för att vara en söndag. Tugg som har haft öppet i snart två månader har verkligen blivit restaurangen på allas läppar. Vi blir ombedda att först hitta ett bord som är ledigt, kolla i menyerna och sen ta oss fram till baren för att göra beställningen. En klassisk cheeseburger (105:-) och en smokey (Sallad, tomat, bacon, cheddarost, tuggdressing & bourbonsås för 110:-) blir valet för dagen. Alla burgare går att få med dubbelt kött om man så önskar men vi inser våra begränsningar och väljer att beställa till lite sideorders istället.

Mixed fries (sötpotatis och vanliga pommes för 40:-) samt flowersprouts med flingsalt (Flowersprouts är en förädlad brysselkål med färgsprakande lila & mörkgröna blad även denna för 40:-). 

En iskall lager och en choklad milkshake blir valet för drycken och nu är vi redo att bege oss tillbaka mot vårt bord. Vi får en liten skylt med oss med ett nummer och tjejen som jobbar i baren är otroligt hjälpsam och serviceminded. Trots att kön tyvärr blir rätt lång då och då så fortsätter hon tålmodigt att förklara hur allting går till och hela tiden med ett leende på läpparna. 

Burgarna ser helt fantastiska ut och kanske framförallt en söndag, när dagen innan blev lite hårdare än vad man önskat. En av dom stora fördelarna med TUGGs burgare är att dom är gjorda så att man kan äta med händerna, det är få saker som gör mig mer frustrerad än att behöva sitta och äta en hamburgare med kniv och gaffel. 

Smokeyn med sin bourbonsås och bacon är otroligt välsmakande och cheeseburgaren i all sin enkelhet levererar även den. Flowersproutsen får även dom toppbetyg och sötpotatispommes är ju alltid väldigt trevligt. Vi är glada att vi valde att köra med bara ett kött i för att det hade blivit alldeles för mycket köttsmak om man hade valt det dubbla alternativet. Det är en överlag en väldigt trevlig stund vi får tillsammans med våra burgare och för dom pengarna man betalar så är det mycket prisvärt.

Tugg verkar locka alla typer av människor när man tar sig en titt runt i lokalen och det känns väldigt familjärt. En nackdel är att det inte går att boka bord vilket gör att det oftast kan uppleva kaosartat framförallt på helgerna. En fördel är man kan få TUGGs fantastiska burgare hemkörda och vi ser många söndagar framför oss på soffan med TUGG som sällskap. Krogen kommer högt upp på vår lista över bra hamburgare till vettigt pris och har just nu ingen egentlig konkurrent i Helsingborg med omnejd.

Adress: 
Kolmätaregränden 8
Hemsida: 
Öppettider: 
Öppet: Mån-tor 11-22, fre 11-23, lör-sön 12-23.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 12, 2018.

Fler recensioner

Kol & Cocktails

Första gången jag satte min fot på Kol under premiären blev jag helt tagen. Konceptet är precis som namnet avslöjar kolgrillat, såväl kött, fisk och skaldjur.

Le Cardinal

Krogen som nog alla Helsingborgare har någon slags relation till. Vi har valt att testa och se om det nostalgiska “krysskortet” fortfarande håller måttet.

Krogrecension: Dandy

Dandy som för många mest är känt för sina senare timmar där dryck, musik och dekadens är i fokus har även valt att fokusera på mat.

Peacock Dinner Club


Foto: Thomas Wal

 

Det är nog fortfarande så att de flesta tänker på Peacock som en nattklubb, och inte en restaurang. Men ”dinner club”-idén är där och även om det känns märkligt att lalla ner några våningar under jorden för att få i sig lite mat är det värt det.

Il Dona

 

En promenad från Hovedbanegården, på en av Köpenhamns äldsta gator Magstraede ligger Il Dona. Stommen är italiensk passion med nordiska rötter och även inredningen följer denna paroll. Bastanta träbord och vita bjälktak samsas med italiensk dukning och familjär lyx. Den ambitiösa vinlistan serveras i bålgetingbon till glas och det finns ett 30-tal flaskor att välja på vid vårt besök.

Moriskan Bistro

 

Vid vad som måste kallas Folkets Parks verkliga A-läge har Moriskans Bistro haft öppet sedan sommaren drog sina första andetag. Läget är ofta viktigare än maten på en uteservering och, tycka vad man vill, Moriskans utsikt beskrivs bäst som ett avsnitt Allsång på Skansen regisserat av Romain Gavras.