Skivrecensioner

Jim James – Tribute To 2

Jim James har gjort det till en vana att släppa ifrån sig soloalbum, sidoprojekt och coveralbum mellan sina mer ambitiösa My morning Jacket-album, och här fokuserar han på sent 60-tal och tidigt 70-tal. Han blandar välkända sånger som The Beach Boys I Just Wasn’t Made for These Times och en djupt sorgsen akustisk tolkning av Sonny & Chers Baby Don’t Go med mer udda val från tidigare eller senare delar av nittonhundratalet, från Irving Berlin till Abbey Lincoln. 

Miguel - War & Leisure

Miguels politiska uppvaknande färgar hans fjärde studioalbum. Det lätta och lyckliga soundet är fläckat med ansvarskänslor och förvirring på denna (ganska perfekt betitlade) platta och skickligt pendlar Miguel mellan lyckan i det lilla och ansvaret för det stora. Mellan Prince och Frank Ocean. Han tacklar det svåra i att leva sitt liv, med allt det innebär, i en värld där vi konstant möter lidande. Svårigheten i att fokusera på att styra sitt eget skepp i tider av större stormar.

U2 – Songs of Experience

Senast U2 lockade nya lyssnare med ett skivsläpp fanns fortfarande Sovjetunionen, och faktum är att de under senare årtionden prövat tålamodet också hos sina trofasta följare. Sitt förra album distribuerades som automatisk nedladdning till alla iTuneskunder, till högljudda protester, och den här gången sker huvuddelen av distributionen i form av gratisskiva till var och en som köpt biljett till nostalgiturnén The Joshua Tree Tour.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!