Videgård till Ama

14:38 10 Oct 2023

Efter flera succéartade gästspel välkomnar Ama i Helsingborg sichuanexperten Erik Videgård.

Medan Erik kommer att berätta om sin matresa serveras ett fyrverkeri av rätter som Erik tillsammans med AMA Restaurants kockar tagit fram.
– Det ska bli fantastiskt att göra mitt första gästspel i staden jag växte upp i. Förvänta dig härliga smaker och oväntade kombinationer, säger Erik Videgård.

Erik Videgård, känd från bland annat Nyhetsmorgon, är en av Sveriges främsta krögare och specialiserad på det asiatiska köket. Han har öppnat och drivit legendariska Stockholmskrogar som Videgård, East, Diana, Akvarium, Fjäderholmarnas krog och Halv trappa plus gård.
– Erik Videgård är en av Sveriges främsta stjärnkrögare och vi gläds enormt mycket åt att få jobba med honom. Att få ta del av hans kunskaper och erfarenheter ska bli fantastiskt, då han var en av de första att introducera det asiatiska köket i Sverige, säger Jenny Pieplow Benestam, VD/General Manager på Clarion Hotel Sea U.

Erik Videgårds gästspel äger rum torsdagen den 26 oktober.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Kol & Cocktails

Första gången jag satte min fot på Kol under premiären blev jag helt tagen. Konceptet är precis som namnet avslöjar kolgrillat, såväl kött, fisk och skaldjur.

Le Cardinal

Krogen som nog alla Helsingborgare har någon slags relation till. Vi har valt att testa och se om det nostalgiska “krysskortet” fortfarande håller måttet.

Krogrecension: Dandy

Dandy som för många mest är känt för sina senare timmar där dryck, musik och dekadens är i fokus har även valt att fokusera på mat.

Peacock Dinner Club


Foto: Thomas Wal

 

Det är nog fortfarande så att de flesta tänker på Peacock som en nattklubb, och inte en restaurang. Men ”dinner club”-idén är där och även om det känns märkligt att lalla ner några våningar under jorden för att få i sig lite mat är det värt det.

Il Dona

 

En promenad från Hovedbanegården, på en av Köpenhamns äldsta gator Magstraede ligger Il Dona. Stommen är italiensk passion med nordiska rötter och även inredningen följer denna paroll. Bastanta träbord och vita bjälktak samsas med italiensk dukning och familjär lyx. Den ambitiösa vinlistan serveras i bålgetingbon till glas och det finns ett 30-tal flaskor att välja på vid vårt besök.

Moriskan Bistro

 

Vid vad som måste kallas Folkets Parks verkliga A-läge har Moriskans Bistro haft öppet sedan sommaren drog sina första andetag. Läget är ofta viktigare än maten på en uteservering och, tycka vad man vill, Moriskans utsikt beskrivs bäst som ett avsnitt Allsång på Skansen regisserat av Romain Gavras.