Björn Persson river ner och bygger upp

14:14 1 Oct 2013

bjorns_bar_gbg.jpg
Foto: Thomas Wal

Björns Bar
Viktoriagatan 12, tel 701 79 79, bjornsbar.se

Det satsas stort i Björn Perssons krogimperium. I mitten av september öppnade Spisa på Övre Husargatan och under samma veva passade man även på att stänga ner Björns Bar. Men vår favoritbar skulle några dagar senare öppna upp med ett nytt fint kök och en ny, större och bättre bar. Jag ringer den löpande kocken, Andréas Palm, för att ta reda vad som är så mycket bättre och vad vi kan förvänta oss av nya Björns Bar.
– Det här är Björns Bar 2.0. Det är så här Björns ska vara. Ingen milsvid skillnad mot vad det har varit, bara väldigt mycket bättre. Vi har renodlat konceptet med ost och chark och kommer att vara ännu vassare på den biten.
Så vad är då nytt? Baren är ombyggd och är nu större, eller längre om du så vill. Mer plats åt folket direkt när man kommer in i lokalen. Köket har flyttat in bakom sniken direkt vid ingången, men kommer ändå att vara fullt synligt bakom en ny, fin kyl i vilken du kommer att kunna titta på och peka på de godsaker du ämnar sätta i dig. Lite som att handla snask över disk, som man gjorde förr i världen. Kvaliteten på charkuterierna har det förvisso aldrig varit några som helst frågetecken kring, men Andréas lovar bättring
– Vi har en skärmaskin som gör att vi skär upp grejerna live, på beställning. Det blir en helt annan grej. Allting blir så mycket bättre och smakar så mycket bättre.
Några nyheter vad gäller menyn?
– Där har vi skalat bort en del grejer. Den var bra, men lite spretig eftersom vi hade så mycket bra idéer. Nu kör vi på tre olika spår. Snacks – det kan vara tryffelchips och nötter, rostade mandlar. Det är våra klassiska ”Goa grejer” som till exempel en råbiff, en sallad, choucroute eller en god macka. Och sedan ost och chark då, där vi uppgraderar och blir ännu bättre. Det är mer renodlat helt enkelt.
Björns Bar har funnits länge och är i mitt tycke något av det bästa vi har i Göteborg. Vad tror du det är som gör att er popularitet består?
– Vi tar det vi gör på så stort allvar. Det finns inga attityder och sånt hos oss som jobbar här. Folk känner sig välkomna.

Öppet: mån–tors 18–01, fre– lör 17–03.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2013.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.