Foto: Oliver Bull.

Hasselssons öppnar nytt

10:23 6 Sep 2024

Fish and chips-korståget fortsätter.

Heter det Hasselsson eller Hasselsons? Grundarna, barndomsvännerna Oliver Bull, Daniel Kävrestad och Adam Axelsson, är så inkonsekventa när de refererar till den egna restaurangen att det är omöjligt att bli klok på. Lyckligtvis är de bättre på fish and chips än konsekvens. Det började med en matlucka i Skärhamn i pandemins begynnelse. Nu driver de två fasta restauranger, en i Göteborg och en i Stockholm. På fredagen öppnar den trejde. Den ligger på Drottningatan 26 i Göteborg och blir deras första bastion innanför Vallgraven.
– Vi vill att vår mat och vår miljö ska vara lekfull och tillgänglig men samtidigt kännas djupt meningsfull. Det vi gör är på blodigt allvar, men vi försöker förpacka det i en lättsam och en avskalad yta. På så sätt kan vi fortsätta utmana och leka runt med vår grundidé, säger Oliver Bull i ett pressmeddelande.

Adam Axelsson analyserar fish and chipsens popularitet på följande vis:
– Jag tror den talar till människans grundläggande behov av något både gott och lättillgängligt.

Den nya restaurangen har 80 sittplatser inomhus och delar uteservering med Ahlströms bageri.

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.