Fish and chips-korståget fortsätter.
Heter det Hasselsson eller Hasselsons? Grundarna, barndomsvännerna Oliver Bull, Daniel Kävrestad och Adam Axelsson, är så inkonsekventa när de refererar till den egna restaurangen att det är omöjligt att bli klok på. Lyckligtvis är de bättre på fish and chips än konsekvens. Det började med en matlucka i Skärhamn i pandemins begynnelse. Nu driver de två fasta restauranger, en i Göteborg och en i Stockholm. På fredagen öppnar den trejde. Den ligger på Drottningatan 26 i Göteborg och blir deras första bastion innanför Vallgraven.
– Vi vill att vår mat och vår miljö ska vara lekfull och tillgänglig men samtidigt kännas djupt meningsfull. Det vi gör är på blodigt allvar, men vi försöker förpacka det i en lättsam och en avskalad yta. På så sätt kan vi fortsätta utmana och leka runt med vår grundidé, säger Oliver Bull i ett pressmeddelande.
Adam Axelsson analyserar fish and chipsens popularitet på följande vis:
– Jag tror den talar till människans grundläggande behov av något både gott och lättillgängligt.
Den nya restaurangen har 80 sittplatser inomhus och delar uteservering med Ahlströms bageri.