Bild för Pontus Tenggren

Pontus Tenggren

Wasa Allé bjuder på svensk mylla


wasa_alle_t_wal.jpg
Foto: Thomas Wal

Wasa Allé
Vasagatan 24, 13 13 70

I en tid då vi tvunget måste fråga våra servitriser och servitörer om det vi äter verkligen är så lokalt som menyn påstår, är Wasa Allé det säkraste kortet i hela stan. Wasa Allé har sedan starten skänkt oss medveten och nordisk matlagning, som likt Noma fått oss att vidga vyerna en aning.

Vardagseskapism del II

Nu är sommaren slut och det är dags att ta nya tag. Det görs som vanligt allra bäst i sällskap med mat och dryck. Personligen intar jag gärna detta i ensamhet, på något av stadens hotell, eftersom jag sedan länge hävdat att vardagsflykt utövas bäst på egen hand. Visst går det att göra det i sällskap med andra. Det blir bara lite mindre internationellt och effektfullt då. Men var och en gör som de själva vill. Jag gör det på de här fyra vinnarna den närmsta tiden.

1. Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10, tel 61 90 00, clarionpost.se

Svågerpolitik-bonanza

Allting har en ände, men korven den har två. Det sa alltid min farfar. Och nu har jag bestämt mig för att ta en liten paus. Men hav förtröstan, ersättaren är på väg in. En basist med en extremt känslig gom kommer att guida er i Göteborgs krogmylla medan jag reser vidare mot nya och för tillfället okända mål. Men innan jag lämnar över vill jag naturligtvis dela med mig av en topp fem-lista. Det blir faktiskt lite känslosamt på slutet. Real talk!

1. Dubbel Dubbel-imperiet
Surbrunnsgatan 8, tel 13 04 04 och Kastellgatan 14, tel 13 04 00