Sommardrinkar med Angelica & Martin

09:03 18 Jun 2018

Med endast några få månader på nacken har Café Gazette blivit ett av Göteborgs mest framstående vattenhål. Självklart står de även till tjänst under sommaren. Vi snackade drinkar med barchefen Martin Alexandersson, medan Angelica Petri blandade dem.

Göteborg har verkligen visat sig från sin bästa sida de senaste veckorna. Värmen har varit oemotståndlig och som så många år tidigare blir svenskarnas alkoholintag högre när solen gassar. Detta har framförallt märks på stadens uteserveringar och inte minst på Café Gazettes. Trots alkohol i mängder syns den omskrivna nykterhetstrenden även här. 
– Det är många fler än innan som ber om något alkoholfritt, skulle jag säga, berättar Angelica, och fortsätter:
– Om det inte är våra lemonader så ber de om en alkoholfri drink. 

Förutom det alkoholfria ser Angelica och Martin också ett större sug efter enkelhet.
–  Man behöver inga krusiduller med någon supersvår syrup utan man kan låta de enkla smakerna få tala för sig själva. Sommaren handlar väldigt mycket om att arbeta kvantitetsmässigt och för att bibehålla den höga kvalitén så tror jag att man måste gå åt det enkla hållet. Kanske till viss del för att underlätta lite för sig själv, säger Martin leende. 

Vad är det för smaker som är något återkommande?
– Fräscha smaker som gurka, mynta och citrusfrukter i olika former. 

Aperol Spritz har sedan ett tag tillbaka varit drinken folk har vänt sig till för de smakerna som Martin beskriver. Det ser inte någon av dem en förändring i. Dock vill de ge gästerna en annan syn på vad en Spritz kan vara. 
– Det är kanske inte just Aperolen folk är ute efter utan att det känns fräscht, bubbligt och fizzigt. Då tänkte vi att vi istället gör egna för att slippa stå och kränga ut 300 Aperol Spritz om dagen, säger Martin och fortsätter:
– Vi har lagt två egna Spritz på vår drinkmeny, en som är säsongsbaserad och en som är stående. 

Dessutom äger Café Gazette ett väldigt brett och stort sortiment av starkvin och vermouth som avspeglar sig i drinklistan. 
– Vår idé och tanke går i linje med det sydeuropeiska sättet att dricka. Du ska alltså inte behöva tänka på alkohol som en svensk gör – supa i dig sex stycken sexor gin & tonic – utan istället kan du ta något som är lite lågalkoholhaltigt.

s86-gbg-zamenhofspritz.jpg

Zamenhof spritz 

Italicus 
Amaro Montenegro 
Bubblor 
Soda 
"
Våran helt egna originella spritz. Härligt blommig och kryddig med mycket fräscha toner av gurka och mynta från Montenegron. Toppas sedan med bubblor och soda för att få till den där härliga fizziga känslan."

s86-gbg-vspritz.jpg

Vignola Spritz 

Campari 
Maraschino 
Bubblor 
Soda
"
Lite samma tankar som med Zamenhof Spritz att få till en härlig smak och känsla av bubbligt men med mer säsongs bytande av smaker och spritsorter."

 s86-gbg-bellini.jpg

Bellini 

Bubblor 
Aprikospure
Bergamont  
"
Våran version av klassikern. Där vi har fått tag i persikopurén som är av toppklass och används på den världskända baren Bar Termini i London. Vi blandar även i lite Italicus som är en bergamott likör från Italien som gör den lite spetsigare och blommigare."

gbg-krog-gazette-drink.jpg

oTTo’S Athens Vermouth

"Vi vill försöka få folk att dricka lite mer vermouths och starkviner. En super härlig dryck på en uteservering eller efter maten. Denna är en grekisk vermouth vid namn oTTo’S Athens Vermouth som är kryddad med grekiska krydor, citrus frukter och rosblad. Serveras på is med frysta vindruvor."

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2018.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Mestiza

På Skanstorget ligger restaurang Mestiza som, med sina sydamerikanska och spanska smaker, är en medelsvenssons våta dröm.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!