Sanjeev Luthra: ”Curry on Wheels står för hög kvalitet rakt igenom”

21:25 28 Sep 2023

Den hyllade lunchrestaurangen Curry on Wheels har utökat sin verksamhet och öppnat ytterligare ett ställe på Bergsgatan. 

"Riktig indisk mat är lagad med hjärtat utan genvägar" 

Så beskriver Curry on Wheels Sanjeev Luthra äkta indisk mat, och det är precis så som den nordindiska maten som han serverar smakar. Det var dock inte förrän Sanjeev flyttade till Sverige som kärleken till matlagning väcktes till liv. Det hela började med att vänner och bekanta var så positiva till hans matlagning. 
– 
Allt jag gjorde var att laga min mammas och familjs mat från Punjab i norra Indien, förklarar Sanjeev, och fortsätter: 
– 
Och att jag aldrig slarvade med råvarorna och kryddningen. 

Det är just kryddningen som gör att maten från norra Indien skiljer sig från andra delar av det kulinariska landet. Sanjeev menar även att det inte bara är ingredienserna som särskiljer den nordindiska maten från maten från de andra delarna. 
– 
Det är också känslorna du tillsätter när du lagar maten, men hur förklarar men en känsla? Du måste smaka den, säger han. 

Nu blir det dessutom ännu lättare att smaka på den indiska maten som Sanjeev sedan ett par år tillbaka har serverat i ett industriområde i Hindby. Inom snar framtid är planen att öppna upp portarna till ytterligare en restaurang, mitt på Bergsgatan. 
– 
Det är som att flytta in på fina gatan i stan. Där vi finns nu är ett enkelt område med en blandning av nationaliteter, nästan som på en gata i Punjab. Med restaurangen på Bergsgatan hoppas vi nå helt nya kunder som får lära känna dofterna och smakerna. 

Vad kommer att skilja de två restaurangerna åt?
– 
Den stora skillnaden blir att Bergsgatan framför allt är en take away-restaurang. Även om det kommer att finnas plats för 15-20 personer att sitta och äta också så kommer det vara snabbt och enkelt, men lika gott! 

Ni kommer servera något som ni kallar curry bowls – vad är det? 
– 
Du får maten i en specialdesignad bowl med alla goda ingredienser i, många vegetariska och veganska rätter men också till exempel en Tikka Boti Bowl som är en saftig kycklingfilé med inlagda grönsaker och ris med en chili, majosås eller grillade lammracks i spicy kryddor. Låter det inte gott? Frågar Sanjeev, och fortsätter: 
– 
Det är bara ett lite enklare sätt att njuta av den goda indiska maten!

Kommer namnet Curry on Wheels fortsätta hänga med? 
– 
Självklart! Våra kunder har sedan många år lärt sig att Curry on Wheels står för hög kvalitet rakt igenom och det gäller på Bergsgatan lika mycket som i Hindby!

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2023.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.