Nu öppnar Smörgåsbaren

11:20 21 Aug 2015

Foto: Smörgåsbaren.

Om du är göteborgare och mackfantast blev ditt liv just lite bättre. Smörgåsbaren har slagit upp portarna, och bakom restaurangen står välkända krögare.

Alldeles intill Domkyrkan har alltså Smörgåsbaren nyss öppnat, och även om menyn verkar vara svårhittad i nuläget, handlar det förstås om mackor. Mackor från hela världen. På krogens hemsida skriver de: "Vad har löjromstoast, bánh mì och en bookmaker gemensamt? Exakt. Brödet. Förutsättningen för så många rätter."

Smörgåsfokuset till trots är det här långt ifrån ett fik vi pratar om, här ska man kunna få en riktigt bra restaurangupplevelse till såväl lunch som middag. På helgerna har de dessutom öppet till hela 02, och lyckas du ta dig dit innan det hinner bli höst finns såväl innegård som uteservering att utnyttja. 

Bakom projektet står Hello Monkey, som ju driver två ställen i Göteborg sedan tidigare, och Salt & Sill, som lyckats med konststycket att servera god mat på centralstationen. Så Smörgåsbaren må vara nyfödd, men det är onekligen erfarna krögare som håller i trådarna.

Läs också: Pixbar – krog och gatukonst på Grönsakstorget.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!