Malmös bästa uteserveringar 2019

11:19 28 Mar 2019

Malmö under sommaren har nog ett av Sveriges rikaste kulturliv. Mellan gatufestivaler och yogaevent i parken kan det var gott att svalka sig med kallt i glaset. Vi har listat några av de bästa uteserveringarna.

L’enoteca
Västergatan 6C
L’enotecas innergård är en mysig och lummig oas på Gamla Västern, några gator nedanför Lilla Torg. Med grus som underlag, ljusslingor och graffiti längs väggen serveras mat och viner från hela världen med stort fokus på ekologiska drycker.

Far i Hatten
Folkets park
I Folkets park ett stenkast från Möllan ligger Far i Hatten. Med pingisbord, liveband och djs är Far i Hatten ett av sommarens måste på Malmös krogkarta. I år firar de även 6 år!

Jesusbaren
Falsterbogatan 27B
Precis vid Jesusparken ligger det här latinamerikanska och familjära haket. De serverar yerba mate och vegetarisk kost influerad från Latinamerika. Jesusbaren har blivit en kulturell och bohemisk mötesplats som också arrangerar föreläsningar.

Nyhavn
Möllevångstorget
Mitt på torget i Malmös hjärta ligger Nyhavn. Det är den perfekta baren som passar lika bra med kollegorna som med tinderdejten. Nästan alltid sol (när det väl är sol) och bra läge för att spana på folk och den fantastiska frukt- och grönsaksmarknaden.

The Vegan Bar
Södra Skolgatan 45
Med Malmös godaste veganburgare och 39 kronors ölen har The Vegan Bar en obligatorisk plats på denna listan.

Riket
Erik Dahlbergsgatan 5
Riket öppnade förra året och för mig som bodde i samma kvarter blev det sommarens to go too. Trevlig personal, goda mellanrätter och träbänkar att sitta på när solen är framme.

Bastard
Mäster Johansgatan 11
Om du kommer i tid kan du njuta av Bastards trevliga innergård och deras goda vedugnspizzor. Under helgerna spelar djs i olika genrer - sleazy house, funk och hiphop. Det perfekta stället att börja kvällen på.

Malmö Saluhall
Gibraltargatan 6
Med en mix av traditionell mat och moderna restauranger hittar man något för alla i den här internationella miljön. Malmö Saluhall har sin uteservering på torget där det även är torghandel som fylls med matälskare från världens alla hörn.

Limhamns Fiskrökeri
Strandgatan 17B
För fisk- och skaldjursälskaren är det här fiskrökeriet vid Limhamns småbåtshamn värt att besöka. På menyn serveras laxtallrik, moules frites och fiskwallenbergare för att nämna några.

Beer Ditch
Nobelvägen 24
Med brinnande passion för öl har Beer Ditch just nu 175 olika hantverksöl att välja på. De serverar även himmelska smørrebrød för den som inte orkar åka över till sundet. Stort plus för veganska alternativ.

Margaretapaviljongen
Pildammsparken
Mitt i Pildammsparkens grönska ligger fantastiska Margaretapaviljongen. Förutom den stora uteserveringen kan man även hyra stället som festlokal.

Café Rondellen
Kristianstadsgatan 23B
På Café Rondellen serveras pizzor och kall dryck. Ett guldkorn med trevlig personal som har hjärtat på rätt ställe.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna. 

Bistro de Paris Det slår det mig ibland att jag besöker det franska köket för sällan. Köket som brukar vara ett säkert kort med sin bœuf bourguignon som värmer i vinterkylan.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!