Tar över som kulinarisk ledare för hela huset.
Den klassiskt skolade kocken Emanuel har bland annat arbetat i både Australien och Paris innan han 2015 återvände till Sverige och inledde ett nära samarbete med den nyligen bortgångne kocken tillika krögaren Daniel Höglander. Duon öppnade bland annat Aloë, som stoltserat med två stjärnor i Guide Michelin. Nu kliver Emanuel vidare i rollen som Executive Chef för Operakällaren och får samtidigt ett övergripande ansvar över det kulinariska uttrycket i hela Operahuset.
– Det känns naturligt att nu axla rollen som Executive Chef för Operakällaren – det är här i köket jag hör hemma och i matsalen jag möter gästerna. Lika självklart är det att ta ett helhetsgrepp över huset. Operahuset ska leverera mat på högsta nivå, oavsett om det är en intim middag i matsalen eller ett företagsevent för 300 personer på Operaterrassen. Inom sitt respektive segment ska det hålla absolut högsta nivå varje gång”. säger Emanuel Tärnqvist.
Och ambitionen för framtiden ligger på en minst sagt hög nivå.
– Mitt och Daniels mål när vi tog över Operakällaren förra sommaren var att öppna upp huset på ett nytt sätt och skapa en plats där människor möts och delar oförglömliga stunder. Vi har kommit en lång bit på vägen – och nu ser jag fram emot att fortsätta utveckla köket och vara första kulinariska ledaren på Operakällaren att ta två stjärnor.