Releasefest och SM i Poetry Slam under samma tak

14:03 28 May 2019

Det är dags för Skurups Folkhögskolas journaliststudenter att bjuda in till releasefest för den digitala utgåvan av slutprojektet Vägskäl. Samma kväll är det också SM i Poetry Slam och hela Grand Öl & Mat kommer fyllas med folk och mingel.

Vägskäl är ett projekt där studenterna från journalistlinjen har fördjupat sig i generation Z - den uppkopplade generationen och personer som är födda kring milleniumskiftet. Genom live intervjuer och mingel presenteras alla vägskäl i form av text, ljud och bild. Utöver det bjuder kvällen även på quiz, vernissage och scenframträdanden.

Några av de frågeställningar som undersökts är: Lånar ungdomar fortfarande böcker? Hur förändrar fängelset en? Var hittar unga sina nyheter? Hur är det att resa som backpacker, au pair eller volontär? Får man skaka galler om man vägrar den återinförda värnplikten? Varför hoppar en av gymnasiet?

Inte nog med att ett gäng färska journalister ska visa upp sina projekt kommer SM i Poetry Slam äga rum samma kväll, på samma plats. Under fyra dagar ska Sveriges bästa scenpoeter att göra upp om vem som blir svensk mästare i scenpoesi. Framträdandena kommer vara på dels Babel och Grand Öl & Mat där även efterfesterna kommer vara. Läs mer om eventet här.

Eventen är på onsdagen den 29 maj på Grand Öl & Mat i Malmö. Klockan 17:30 lanseras sajten för Vägskäl. En halvtimme senare intervjuar en av deltagarna från kursen, tillika Malmökomikern Ludde Samuelsson, doldisen bakom instagramsuccén Memes of Malmö.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!