RAMEN TO BÍIRU

Redaktion 16:59 25 Jan 2023

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig. Hög hip hop-musik med tung basgång strömmar ur högtalarsystemet. Gästerna i lokalen är blandad, allt från barnfamiljer till hipsters i 25-årsåldern samsas här.

Ramen to Bíiru finns på sex ställen i Köpenhamn och i augusti 2021 öppnade man på Möllan i Malmö. Sedan dess har man hyllats staden över för sin ramen och lyckats få ett gott rykte.

Vi beställer två förrätter: edamamebönor med yuzu, sesamfrön och salt för 45 kronor samt gyozas med svamp- och kålfyllning toppade med vårlök för 80 kronor. Vidare beställer vi en No Meat Ramen där basen består av en sojabaserad buljong med nudlar, shiitake- och shimejisvamp, bambuskott och sjögrässallad toppad med vårlök för 140 kronor. Vi beställer också in en Spciy Veggie Miso Ramen som består av en het buljong, nudlar, tofu, shiitake- och shimejisvamp och vårlök, även den för 140 kronor.

Vi sitter vid den förlängda bardisken längst in i lokalen och våra platser har så stor insyn i köket att det nästan känns integritetskränkande. Lokalen är ganska stor och rymlig, men inte där vi blir placerade. Det är så trångt vid våra platser och vi har så nära till de andra gästerna att vi knappt kan röra oss.

Maten på Ramen to Bíiru är god och vällagad, det råder det ingen tvekan om. Men. Rent smakmässigt anser vi inte att det riktigt tar oss till några oanade höjder eller att vi får njuta av något vi inte smakat tidigare. Det är gott, stabilt och det är god stämning i lokalen. Men det är inte så mycket mer än så.

Vi trånar inte efter att återvända till Ramen to Bíiru. Men skulle vi någon gång befinna oss i närheten och vara hungriga vet vi att det är ett ställe som kan stilla vår aptit hyfsat väl.

Adress: 
Simrishamnsgatan 10
Hemsida: 
Öppettider: 
mån-tis 11:30–22:00, ons-tor 11:30–23:00, fre 11:30–00:00, lör 12-00, sön 12-22.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2023.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.