Enoteca Maglia får syskonrestaurang i Gamlestan

17:39 22 May 2015


Bild: Poseidon.

Snart behöver du inte bege dig till Mariaplan för att käka pasta signerad Robert Maglia. Inom ett par veckor får restaurangen Enoteca Maglia ett syskon i Gamlestan.

Det har känts som att Gamlestan varit "på gång" rätt länge nu. Första tecknet var när Kontiki öppnade bar i området redan 2004, och drömfesterna på Underjorden gjorde onekligen sitt. Men kanske är det först nu det lossnar ordentligt. På Holländareplatsen (torget rakt in från Hing-Wa och veganheaven Old Corner, om du vet?) har ett jättehus byggts och i bottenvåningen öppnar nu Majornakrögaren Robert Maglia restaurang.

Stället, som fått namnet Trattoria Maglia, slår upp dörrarna i slutet av maj. Såhär säger krögaren bakom satsningen i ett pressmeddelande:
– Trattoria kommer likt Enoteca Maglia ha fokus på vällagad mat och vin men, med något enklare och färre rätter. Det kommer vara en avslappnad krog där alla är välkomna och med vår stora uteservering skapar vi en piazzaliknande känsla. 

"Piazza" är kanske inte det första som ploppar upp i huvudet när man tänker på Holländareplatsen, men att stan åtminstone litegrann kommer bort från sin Majorna-obsession kan inte vara annat sunt. Kanske kommer Gamlestan till och med kunna utmana gentrifieringsloppets självklara ledare Kville?

Läs också: Nudelbar öppnar i Rosenlund.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!