”Öl kan vara så otroligt mycket mer än bara en stor stark” enligt Värmdö Bryggeri

09:14 21 Nov 2017

Stefan Slätt är grundare och bryggare på Värmdö Bryggeri,  som har deltagit på Nöjesguidens Ölmässa sedan första början.  I januari gör de comeback.

Det Stefan gillar mest med Nöjesguidens ölmässa är småskaligheten, det centrala läget i Stockholm och ett bra upplägg med 2 pass per dag. Han brygger, tappar och gör allt annat tillsammans med sina kollegor på bryggeriet och insåg att han ville arbeta med öl när han satt i en bastu för nio år sedan med en kall öl i handen. 

Själv föredrar han syrliga ölstilar med en fräschör som släcker törst på ett utmärkt sätt. Favoritölen just nu är Värmdös egen Lussebulle Imperial stout 12% som både doftar och smakar som första julbaket för säsongen. Massor av mörk rostad malt, russin, saffran och en lenhet med balans i både doft och smak. 

Det som utmärker mikrobryggerier från andra bryggerier menar Stefan är att de vågar utmana det konventionella i hur öl ”ska” smaka.
– Öl kan vara så otroligt mycket mer än bara en ”stor stark”. Spännvidden är mycket bred och därmed finns det något som passar alla. Det som kännetecknar en bra öl är en bra balans mellan doften, munkänslan och smaken. 

Stefan tror, som många andra att nästa trend blir nya typer av samarbeten där oväntade kombinationer i form av mat och dryck lyfts fram. Upplevelsen där rätt öl parad med rätt mat blir en helhetsupplevelse så mycket större än bara maten och drycken för sig. 

Värmdö medverkar på många olika mässor, med lika många typer av besökare. Att det på senare år dykt upp rätt många ölmässor ser han inte som ett problem, så länge de inte krockar med varandra är intresset fortfarande stort. Det han gillar mest med Nöjesguidens ölmässa är tillgängligheten.
– Nöjesguidens ölmässa är den perfekta förstagångsmässan för att den är överskådlig, personlig och fantastiskt trevlig.

Läs även: Nöjesguidens Ölmässa är tillbaka.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!