Urban Deli lanserar brödöl för minskat matsvinn

10:31 18 Jan 2018

Varje dag kastas det mängder av bröd på många av landets bagerier och detta har nu initiativtagarna från Urban Deli och Dafgårds bageri tagit vara på. De har släppt Brödöl, där delar av malten bytts ut mot överblivet bröd.

Du kan köpa en flaska av det brödiga ölet både i restaurangerna och i butikerna på Urban Deli. Det är en lättöl som har en trevlig beska och en lätt fruktig arom.

I första omgången har tusen liter (3000 flaskor) producerats där 90 kilo bröd, som annars skulle ha kastats, har använts. Flaskorna kommer att kosta 25 kronor styck i butik. En krona per såld öl går till Feedback, en välgörenhetsorganisation som bekämpar globalt matsvinn.
– Hållbarhet möjliggör för mat- och dryckentreprenörer att utvecklas och växa. På Urban Deli vill vi gärna hjälpa dem att nå en ny och större marknad. Därför är det extra spännande att samarbeta med ett mindre bryggeri som gästspelar hos oss när brödölet lanseras, säger Jesper Weidlitz.

Urban Delis Brödöl lanseras idag den 18 januari. 


 

 
Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!