Mineral fyller två år

09:49 19 Dec 2018

I två år har Mineral huserat ett stenkast från St Knuts-torg. 
Firar gör man bäst med goda vänner, musik och gott vin! Och fest, såklart, säger Caroline Carlsson. 

Tiden går snabbt när man har roligt sa en vis kvinna en gång – och det är sant. Två år har gått sedan Caroline Carlsson, Amanda Liedman och Lua Morena slog upp portarna till Mineral i Kiez gamla lokaler.
–  Vi var vänner förut, nu hatar vi varandra, säger Caroline skämtsamt. 

 

"Vi var vänner förut, nu hatar vi varandra"

 

Hur är det att jobba så nära sina vänner? 
 Både krävande och lärorikt måste jag säga, säger hon lite mer allvarsamt. 

De alla tre träffades när de arbetade på Kafé Rotunda i Halmstad för ett par år sedan. Amanda och Caroline hade känt varandra sedan långt tillbaka och hade även drivit kafé ihop sedan 2011. Lua hade däremot en bakgrund inom gastronomin med fokus på såväl maten som drycken. 
– Maten hos oss är vällagade och noga sammansatta rätter som inte krånglar till det för mycket. Det ska vara kul att äta och laga maten. Råvarorna kommer att spela stor roll för vad vi lagar och hur menyn kommer att se ut, och vi kommer att följa säsongen så långt vi kan. Så bered er på kålrot och rödbetor några månader framöver. Skämt åsido, vi älskar rödbetor. Vårt mantra är väl att hålla det enkelt, utan att tumma på kvalitén, förklarar Caroline i en tidigare intervju med oss. 

I samma intervju nämner hon att de i lokalen på St Knuts-torg kommer klämma in så mycket av de sakerna de tycker lite extra mycket om, såsom konst, musik och inredning. 

Blev det så? 
Både ja och nej. Egentligen blir det aldrig som man tänkt sig, men vi är väldigt glada för var vi är idag. Toakonsten fortsätter, musik har vi flera gånger i månaden men inredningen föll väl bort rätt snabbt. Vi kom på att vissa saker är svåra att mixa. 

I en tid då fler och fler väljer att äta kött, i alla fall någon dag i veckan, står de tre initiativtagarna fast vid sitt beslut att endast servera veganskt och vegetariskt. 
 Att vi kör plantbaserat beror på att vi vill utmana fördomar om vad det är. Vad du kallar dig spelar ingen roll, bara du är öppen för nya grejer.

  

"Jag tror mer på riktig blöjig cider."

 

Varför tror du att just Mineral har blivit så uppskattat? 
Jag tror att folk tycker det är avslappnat och kul att komma dit, du kan dricka nåt gott o nytt varje vecka, vi är rätt trevliga och maten är god.

Hur ser framtiden ut för Mineral? 
Sorry, kristallkulan sprack, säger hon skrattandes. 

När frågan kommer vad nästa fluga inom mat kommer på tal är kommer svaret i ilfart.
– Tappvin, säger Caroline, men ändrar sig lika snabbt.

– Fast nej, den flugan är ju redan här. Jag tror mer på riktig blöjig cider.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 12, 2018.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna. 

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!