Bild: Alexander Olivera

Malmö Öl & Whiskyfestival återvänder

09:11 17 Feb 2022

Efter en inställd mässa förra året öppnar Malmö Öl & Whiskyfestival återigen upp portarna helgen 18–19 mars. Gäster med biljett utlovas föreläsningar, god mat och framför allt dryck i stor variation. 

Du skulle bli förlåten om du trodde att Malmö Öl & Whiskyfestival enbart serverade just öl och whisky till sina gäster, men faktum är att det kommer flöda en mycket större variation dryck än så när festivalen går av stapeln 18–19 mars. Det är inte heller enkom dryck som står på agendan när festivalen tar över Malmömässan, det utlovas mat också. 

Hur mycket skiljer sig mässans innehåll nu jämfört med hur den såg ut vid start 2013?

– Innehållet är sig ganska likt, det har varit väldigt uppskattat bland våra besökare. Det har tillkommit många mindre bryggerier, vilket är väldigt roligt! I konnässörhallen finns det nu också en hel del mindre och lokala spritmärken, säger Viktor Ottosson som är projektledare för festivalen.

I lineupen hittas 110 olika utställare av varierande storlek och erfarenhet. Bryggare och sprittillverkare både rutinerade och nybörjare. Storföretag och egenföretagare. Allt från Staropramen till Mackmyra. 

Är det något som gick förlorat från de inställda mässorna som ni hoppas kunna få tillbaka till kommande år? 

– Några utställare kunde inte ställa ut med så kort varsel, men alla känns positiva till att vara med igen 2023, säger Viktor.

I dagordningen finns det även ett antal olika provningar och skolor att ta del av. Storlekarna på smakproverna kommer vara: 10 cl för öl/cider, 5 cl för vin, 2 cl för whisky/övrig sprit. Erfarna föreläsare och experter i allt från whiskey, rom, gin, öl och allt däremellan finns på plats för att lära ut sin expertis. 

För den hungrige finns det tre menyer (Forest, Korven och Street Food) att välja mellan som presenteras i samarbete med Mässrestauranger i Malmö. Menyerna kommer bestå av lokala råvaror av hög kvalitet som exempelvis helgrillad kyckling från Knäred och ostron från Mollösund. Smakerna ska föra minnet till den skånska matkulturen.

Hur många gäster förväntas närvara? 

– Ca 12000 besökare väntas under de två dagarna, säger Viktor.

 

Malmö Öl & Whiskyfestival pågår mellan 18–19 mars på Malmömässan.

 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.