Bild: Alexander Olivera

Malmö Öl & Whiskyfestival återvänder

09:11 17 Feb 2022

Efter en inställd mässa förra året öppnar Malmö Öl & Whiskyfestival återigen upp portarna helgen 18–19 mars. Gäster med biljett utlovas föreläsningar, god mat och framför allt dryck i stor variation. 

Du skulle bli förlåten om du trodde att Malmö Öl & Whiskyfestival enbart serverade just öl och whisky till sina gäster, men faktum är att det kommer flöda en mycket större variation dryck än så när festivalen går av stapeln 18–19 mars. Det är inte heller enkom dryck som står på agendan när festivalen tar över Malmömässan, det utlovas mat också. 

Hur mycket skiljer sig mässans innehåll nu jämfört med hur den såg ut vid start 2013?

– Innehållet är sig ganska likt, det har varit väldigt uppskattat bland våra besökare. Det har tillkommit många mindre bryggerier, vilket är väldigt roligt! I konnässörhallen finns det nu också en hel del mindre och lokala spritmärken, säger Viktor Ottosson som är projektledare för festivalen.

I lineupen hittas 110 olika utställare av varierande storlek och erfarenhet. Bryggare och sprittillverkare både rutinerade och nybörjare. Storföretag och egenföretagare. Allt från Staropramen till Mackmyra. 

Är det något som gick förlorat från de inställda mässorna som ni hoppas kunna få tillbaka till kommande år? 

– Några utställare kunde inte ställa ut med så kort varsel, men alla känns positiva till att vara med igen 2023, säger Viktor.

I dagordningen finns det även ett antal olika provningar och skolor att ta del av. Storlekarna på smakproverna kommer vara: 10 cl för öl/cider, 5 cl för vin, 2 cl för whisky/övrig sprit. Erfarna föreläsare och experter i allt från whiskey, rom, gin, öl och allt däremellan finns på plats för att lära ut sin expertis. 

För den hungrige finns det tre menyer (Forest, Korven och Street Food) att välja mellan som presenteras i samarbete med Mässrestauranger i Malmö. Menyerna kommer bestå av lokala råvaror av hög kvalitet som exempelvis helgrillad kyckling från Knäred och ostron från Mollösund. Smakerna ska föra minnet till den skånska matkulturen.

Hur många gäster förväntas närvara? 

– Ca 12000 besökare väntas under de två dagarna, säger Viktor.

 

Malmö Öl & Whiskyfestival pågår mellan 18–19 mars på Malmömässan.

 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Mygel

Ett gammalt lokstall i ett slitet och blåsigt hamnområde är kanske inte den mest konventionella platsen att öppna en restaurang i.

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna.