Klubbrecension: Ostindiska Ölkompaniet

Redaktion 10:42 26 Mar 2018

Östra Göteborg är “det nya” sa en vis kvinna en gång, och jag är beredd att hålla med. Mitt emot den rhododendron-beklädda kyrkogården, ett stenkast ifrån a-lagarnas tillhåll, ligger Ostindiska Ölkompaniet. Som namnet antyder bjuder puben på en resa genom ölets värld med en liten hint till Göteborgs historia.

När jag kommer in genom dörrarna är det välfyllt i lokalen. En del vid de höga borden sitter med pizzor gjorda av naanbröd, andra håller hårt i drycken. Jag och mitt sällskap gör som de sistnämnda. Valmöjligheterna är många. Efter lite velande mellan en lätt lager och en suröl beslutar jag mig för en Queen´s sour från Dugges. Den har perfekt syrlighet och ger mig både hallon och blåbär i en perfekt kombo.

Minuterna blir timmar och klientelet byts ut. Det som tidigare osade after work, blir en riktigt bra förfest. Rätt och slätt så har Ostindiska Ölkompaniet lyckats. De har förmågan att locka de boende, som vanligtvis hade vänt på klacken och åkt till andra barer i stan, att stanna kvar i stadsdelen där de bor. Stämningen är också bra och servicen likaså. Ett extra plus ska de ha för sitt fokus på lokal öl.

Rate: betyg: 4
Adress:
Danska vägen 110. 
Öppettider: mån–tor 16–01, fre 15–01, lör–sön 13–01.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2018.

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.