Klubbrecension: Yaki-da

Redaktion 13:12 10 Apr 2018

En lördag på Yaki-Da är som vanligt synonymt med fest och fylla, till hundra procent. Dock är det något som inte riktigt fungerar denna kväll.

När jag svänger in på Storgatan med mitt entourage är det som vanligt lika lång kö på vanliga sidan som på den för gästlistan. Väl inne slår jag direkt om min hjärna på “Yaki-mode” och säger hejdå till de jag kom med. Jag måste ju trots allt se vilka det är som gömmer sig på de olika våningarna.

Jag börjar med Gården, som de kallar sin terrass. Det är inte så mycket folk. På de olika upphöjningarna sitter kompisgäng och iakttar de som går nedanför likt hökar. Efter lite kindpussar och kramar går jag med snabba steg uppför trapporna och hamnar på dansgolvet. Här är det trångt och en lukt av svett sticker mig i näsan. Vilket i och för sig inte är så konstigt när en efter en av gästerna drar upp “stekarfingret” i luften och dansar med till vår tids senaste popdängor. 

Jag beslutar mig snabbt för att jag kommer att spendera den här kvällen huvudsakligen i restaurangen. Men först ska den beryktade Kaffebaren och det som enligt vissa ses som klubbens stora flopp, Sovrummet, avklaras. Kaffebaren är som vanligt proppfull. Vid baren står bartendern som varvar sitt vanliga yrke med att putta lite på lamporna som dinglar från taket. Jag vägrar dra mig längst svettiga ryggar och få kaffe i mitt perfekt lagda hår för en espresso martini. Istället vinkar jag till min vän bakom dj-båset och vänder på klacken in till “floppen”. Här är det en sak som gäller och det är att dansa. Dansar du inte i Sovrummet finns du inte. Ett hett tips jag fick en gång i tiden är att gå på ett friskispass och lära sig v-steg utmärkt. Sen kan du lätt dansa med i den trendigaste av elektronisk musik.

Jag stannar kvar i Sovrummet ett bra tag. Dricker en burköl och spanar på hur andra dansar för att passa in. V-stegen är där, med adderade armrörelser. Huvudena är lite lätt lutade bakåt och ögonen är slutna. Det ser ut som att de gör så för att de ska känna in musiken extra mycket. Men om jag ska vara ärlig känner jag inte så mycket mer än att jag har ont i fötterna. 

Jag knör mig förbi toakön och puttar lite på det hånglande paret i trappan för att kunna ta mig upp. När jag kommer in i Restaurangen är det som ett lugn sköljer över mig. Ur högtalarna spelas jazz och vid ett av borden närmast köket hittar jag mina vänner. Trots att klockan är tre bestämmer jag mig för att beställa in vårrullarna. De är så fasligt goda att det känns som om jag flyger på moln. Dock är jag medveten om att det kan vara för att jag inte ätit något på hela dagen men det låtsas jag inte om. När jag slängt i mig vårrullarna och druckit upp bubblet känner jag att det får vara nog för ikväll och går hem.

Kanske är det jag som har växt ur “älska-Yaki-Da”-bubblan eller så börjar jag bli gammal – vem vet – men det är inte kul längre. Antingen är det jag som måste ändras eller så är det Yaki-Da för det är någonting som inte stämmer när brödet innan maten är det bästa på hela kvällen.

Rate: betyg: 3
Adress: Storgatan 47.
Öppettider: ons 20–03, fre 18–03, lör 18–04.
Hemsida:
https://www.yaki-da.se/

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!