Klubbrecension: True Love

Redaktion 10:36 22 May 2018

Är du taggad på Göteborgs nya balladklubb True Love men undrar vad du ger dig in på? 

Ryktena har varit många och hajpen varit enorm. Med inspiration från Stockholmsklubben Natten har Göteborg äntligen fått sin motsvarighet. Visst, har “balladklubbar” kommit och gått genom åren men av någon anledningen känns det som om True Love är här för att stanna. 

Dagen har varit varm. Ska jag vara ärlig har ett par öl på diverse olika uteserveringar avnjutits. Klockan är strax innan elva när jag och fyra vänner svänger in på Tredje långgatan. Utanför Auktionsverkets ringlar sig inte kön så lång som vi hade trott och hoppats på – tänk vad pinsamt att sjunga ballader helt ensam i ett folktomt rum. Det ekar nästintill tomt förutom de som sätter på oss armbanden i papper. De påminner om de färgglada banden jag hade runt min handled som 13-åring med guldpass på Liseberg. 

Väl inne på Auktionsverket är det lite mer folk. Men än har de inte öppnat de stora gråa portarna in till själva dansgolvet. Det är som om alla går runt och väntar på vad som komma skall – som balen i gymnasiet ungefär – förväntningarna är helt enkelt skyhöga inför kvällen.

Med varsin Aperol Spritz i handen ställer vi oss vid ett av de höga borden. Helt plötsligt strömmar det in folk. En efter en börjar nynna med i den Celine Dion-låt som spelas och vi hakar på. För en sekund känns det som om vi är ett stort gäng men när låten bryts är gemenskapen som bortblåst. Gemenskapen som uppstår när till exempel Roxette eller Whitney Houston pumpas ut är en av de sakerna som True Love vinner på. Det spelar liksom ingen roll hur full du är eller var du kommer ifrån – alla kan de här låtarna. Inställningen jag gick hit med var att det skulle vara 90 procent kvinnor men jag hade fel. Män verkar gilla att sjunga med i låtar som fungerar bästa i duschen dem med. ´

När dörrarna in till dansgolvet öppnas möts vi av rök och neonlampor. Marie Fredriksson sjunger ut och de största ballongerna jag någonsin sett studsar på ovetande personers huvud. När klockan börjar närma sig halv två börjar min strupe ta för mycket stryk av allt skrikande. Jag bestämmer något motvilligt för att vandra vidare i natten och tur är väl det när jag i efterhand fick reda på att Danny Saucedo gick på strax efter. 

Rate: betyg: 5
Auktionsverkets Kulturarena, Tredje Långgatan 9.

26 maj, 22–03. 
180 kr. 
23 år. 

 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!