Fjäderholmarnas tror mer på nischat i framtiden

10:50 17 Nov 2017

Nöjesguiden har pratat med Pelle Ågren från Fjäderholmarnas Bryggeri som säger att öl är så mycket mer än en blaskig industrilager.

Pelle Ågren är en av grundarna till Fjäderholmarnas Bryggeri som han startade 2013 tillsammans med Andreas Willman. Där arbetar han idag med alltifrån sälj till bokföring och Fjäderholmarnas egen Brewpub.

Intresset för öl väcktes när Pelle och Andreas träffades när de arbetade inom whiskyindustrin 2010 och de bestämde sig då för att börja brygga öl tillsammans. 
–  Vi insåg nog ganska snabbt att detta var något för oss och vi har inte ångrat oss en sekund efter det.

Pelles favoritöl just nu är Oskar Blues Dale's Pale Ale. Men har svårt att välja vilken öltyp som är bäst. 
– Öl är en upplevelseprodukt där kontexten är viktig och därför har jag inget generellt svar på vilken öl som är bäst. Men en go-to öl är nog fortfarande en välhumlad amerikansk ale, i alla dess former.

Han menar också att det är svårt att svara på vilken nästa stora öltrend är då många olika bryggerier profilerar sig mer mot sin egen nisch.
– Vissa säger suröl andra säger sessionöl och någon annan säger maltfokuserat. Vi jobbar långsiktigt och fokuserar på kvalité, oavsett trender.

Det här är tredje året i rad Fjäderholmarnas Bryggeri deltar. Det som lockade dem till Nöjesguidens Ölmässa var att de gillar att det är lite annorlunda klientel jämfört med de klassiska ölmässorna. En lite yngre publik med en mer ”avslappnad” inställning till öl.
– Mässorna är ett sätt för bryggerierna att låta sig jämföras med andra vilket jag tror är sunt för en bra svensk ölkultur. Många är nog glada när de upptäcker att öl kan vara så mycket mer än en blaskig industrilager. Det har nu växt till en hel kultur som går hand i hand med människors intresse för småskalighet, hantverk och lokalproducerat.

För den som inte varit på en ölmässa tidigare kan en anledning att gå vara för att upptäcka att öl kanske är din grej trots allt.
– Man får möjlighet att öppna sinnet och försöka identifiera smaker som man tidigare kanske inte tänkt på. Nästan alla hittar något man tycker om, om man ger sig själv chansen att prova. En ölmässa är ett perfekt tillfälle att prova brett. 

Läs mer om Nöjesguidens Ölmässa

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!