Efter Mikkeller-premiären på Moriskan: "Folk har älskat det"

11:52 27 Jul 2018

Moriskans trädgård har förvandlats till en öl-oas och Norra Parkgatan har fått en egen pilsner.

Sedan en vecka tillbaka huserar det danska bryggeriet Mikkeller i Moriskans trädgård i Folkets park. Det världskända bryggeriet har slagit upp en pop up-bar och kommer att servera öl till törstiga Malmöbor fram till den 8 september. 

Malmöprofilen Robert "Rob Love" Ureke är en av de som dragit igång projektet. Själv har en mångårig bakgrund från Mikkellers i Köpenhamn och hade hand om bryggeriets första bar i den danska huvudstaden. 

– Jag har jobbat för Mikkeller i fyra år i Köpenhamn. Johan från Moriskan kontaktade mig och sa att han hade en idé med Moriskans trädgård och frågade "vad tror du om detta?". Det lät helt fantastiskt och jag tänkte att det skulle kunna bli mega, så jag tände till direkt, säger Rob Love. 

Pop up-baren serverar mellan 15-20 olika sorters öl, varav några aldrig serverats tidigare, och efter en vecka kan Rob Love konstatera att satsningen blev rätt. 

– Det här var det som saknades. Folk har älskat det. Folkets park har blivit en blandning av Malmö och lockar både Möllan- och Lilla torg-tolket. Både äldre och yngre, backpackers, hipsters, pensionärer och bankmän. Alla möts och dricker öl. 

Vilken är din favorit?
– Förutom alla specialgrejerna så är Vesterbro Pils min favorit. Där är jag helt opartiskt, jag har provat jättemånga. Den är fantastisk. Nu i Malmö heter den dock Norra parkgatan pils.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna.