Efter Mikkeller-premiären på Moriskan: "Folk har älskat det"

11:52 27 Jul 2018

Moriskans trädgård har förvandlats till en öl-oas och Norra Parkgatan har fått en egen pilsner.

Sedan en vecka tillbaka huserar det danska bryggeriet Mikkeller i Moriskans trädgård i Folkets park. Det världskända bryggeriet har slagit upp en pop up-bar och kommer att servera öl till törstiga Malmöbor fram till den 8 september. 

Malmöprofilen Robert "Rob Love" Ureke är en av de som dragit igång projektet. Själv har en mångårig bakgrund från Mikkellers i Köpenhamn och hade hand om bryggeriets första bar i den danska huvudstaden. 

– Jag har jobbat för Mikkeller i fyra år i Köpenhamn. Johan från Moriskan kontaktade mig och sa att han hade en idé med Moriskans trädgård och frågade "vad tror du om detta?". Det lät helt fantastiskt och jag tänkte att det skulle kunna bli mega, så jag tände till direkt, säger Rob Love. 

Pop up-baren serverar mellan 15-20 olika sorters öl, varav några aldrig serverats tidigare, och efter en vecka kan Rob Love konstatera att satsningen blev rätt. 

– Det här var det som saknades. Folk har älskat det. Folkets park har blivit en blandning av Malmö och lockar både Möllan- och Lilla torg-tolket. Både äldre och yngre, backpackers, hipsters, pensionärer och bankmän. Alla möts och dricker öl. 

Vilken är din favorit?
– Förutom alla specialgrejerna så är Vesterbro Pils min favorit. Där är jag helt opartiskt, jag har provat jättemånga. Den är fantastisk. Nu i Malmö heter den dock Norra parkgatan pils.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Bistro de Paris Det slår det mig ibland att jag besöker det franska köket för sällan. Köket som brukar vara ett säkert kort med sin bœuf bourguignon som värmer i vinterkylan.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!