Dansk pop-up gästar Malmö

Johannes Kjellgren 14:45 1 Oct 2013

rodder-2_foto_chris_tonnesen.jpg
Foto: Chris Tonnesen

Den ambulerande, danska restaurangen Rødder har gjort sig ett namn i Köpenhamn genom att dyka upp på en mängd olika platser. Fokus ligger på närproducerade råvaror och goda viner. I oktober gästar de Malmö för en kväll.

I och med ett samarbete med den lokala foodien Anna Berghe hamnar Rødder i Malmö för en kväll i mitten av oktober. Solfinn Danielsen är en av de tre personerna bakom den hemlösa restaurangen.
– Rødder föddes ur vår passion för mat och vin som ett socialt fenomen. Restaurangen är vårt sätt att dela det vi lever för med folk omkring oss.
Beskriv vad det är för mat som ni serverar?
– Det är enkel mat med fokus på råvaran i sig. Vi använder oss mycket av syltning, långtidsstekning och andra gammeldags tillagningsmetoder.
Ni förespråkar lokala råvaror och naturvin. Varför är det att föredra?
– Frågar du en Köpenhamnsbo om varför den cyklar och den säger ”för miljön” är det lögn. Man gör det för att det är det enklaste sättet att ta sig runt på. Att det sedan finns andra positiva aspekter är en bonus. På samma sätt är det med våra råvaror: de smakar bättre. Att de kommer från lokala producenter och att djuren har haft det bättre gör det bara ännu bättre, men vi arbetar med råvarorna för att de är bäst.
Kommer ni att servera skånska råvaror eller bär ni dem med er över bron?
– Vi kommer att utgå från skånska råvaror men vill också gärna vara med och förkorta avståndet mellan Danmark och Sverige. En dansk råvara är fortfarande närproducerad i Malmö trots att de är två olika länder.

Läs mer på rødder.dk.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2013.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.