Bild för Johannes Kjellgren

Johannes Kjellgren

Mångkulturellt kök med nordiska råvaror

1405.malmo_.krog_.jo-rgenlloyd_lyranmatbar-2516.jpg
Foto: Christian Andersson

Jörgen Lloyd har lång erfarenhet av att arbeta med det italienska, franska och framför allt det nordiska köket efter flera år i köket på olika Malmökrogar.
Nu hämtar han inspiration av det mångkulturella Malmös mat. Och han gör det med hjälp av nordiska råvaror.

 

Eldsjälarnas förtjänst

 

För ett år sedan när jag tog över som krogredaktör på Nöjesguiden hade krogmalmö fullkomligt exploderat med nya spännande tillskott som öppnade under första kvartalet av 2013. Vi fick ett riktigt bra hamburgerställe i Casual Streetfood, en fantastisk dim sum-restaurang i och med Dubbel Dubbels intåg på möllan och en fenomenal krog med fokus på dagsfärska råvaror på Gamla Väster vid namn Tryne till knorr. Då har jag bara nämnt några.