Yak - Pursuit of Momentary Happiness

Tina Rosenfink 00:00 5 Feb 2019

Yak låter som en sexig blandning av Viagra Boys och Black Rebel Motorcycle Club, två helt olika musikstilar som möts i en så självklar skiva.  Pursuit of Momentary Happiness är en snabb och rå platta som hämtar inspiration från 60-talets psykadeliska rock och garagebandens lo-fi indie. Hela skivan är magisk och full av överraskande verser, melodier och idéer, mina absoluta favoritspår på albumet är Words Fail Me, Pursuit of Momentary Happiness och Encore.

Yak har tidigare turnerat tillsammans med King Gizzard & the Lizard Wizard och The Last Shadow Puppets, och jag ser fram emot att se dem stå på egna ben under 2019. Än så länge har de bara bokat spelningar i Storbritannien men jag hoppas innerligt att jag får se dem på ett svettigt Debaser Strand i Stockholm snart.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Ladytron – Ladytron

Det har gått åtta år sedan Ladytron släppte sin senaste skiva, men det är ännu längre sedan de kändes relevanta och intressanta. De hade några bra år i början av 2000-talet, med album som 604 och Light & Magic, men därefter har de successivt skalat av syntlagren och istället rört sig mot softrocken och shoegazen. Det är möjligt att de med den här självbetitlade skivan vill markera något slags omstart eller nystart, men jag hoppas att Ladytron bara är peaken på en ganska tråkig fas och att de framöver kommer att ägna sig åt det digitala igen.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!