Yak - Pursuit of Momentary Happiness

Tina Rosenfink 00:00 5 Feb 2019

Yak låter som en sexig blandning av Viagra Boys och Black Rebel Motorcycle Club, två helt olika musikstilar som möts i en så självklar skiva. 

Pursuit of Momentary Happiness är en snabb och rå platta som hämtar inspiration från 60-talets psykadeliska rock och garagebandens lo-fi indie. Hela skivan är magisk och full av överraskande verser, melodier och idéer, mina absoluta favoritspår på albumet är Words Fail Me, Pursuit of Momentary Happiness och Encore.

Yak har tidigare turnerat tillsammans med King Gizzard & the Lizard Wizard och The Last Shadow Puppets, och jag ser fram emot att se dem stå på egna ben under 2019. Än så länge har de bara bokat spelningar i Storbritannien men jag hoppas innerligt att jag får se dem på ett svettigt Debaser Strand i Stockholm snart.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Snoh Aalegra – Ugh, Those Feels Again

Snoh Aalegra har, trots en imponerande karriär, lyckas hålla sig precis utanför den svenska allmänhetens synfält. Uppsalas egen r’n’b-drottning har sedan hon lämnade staden blivit samplad av Drake, jobbat med hiphoplegenden Common och haft Prince som mentor. Hennes förra album Feels, som kom ut 2017, fick ett varmt mottagande. På Ugh, Those Feels Again hittar Aalegra tillbaks till samma varma sound. Det doftar av Brandy och Sade när Aalegra tar ton på albumet som borde väcka Sveriges uppmärksamhet.

Shura - Forevher

Forevher är en tidskapsel över artisten Shura distansförhållande. Det är en romantisk kärlekshistoria mellan två storstäder, berättad genom ett modernt filtret av obesvarade sms och långa nätter framför Skype. Av egen erfarenhet vet jag att långdistans är cirka det sämsta som finns, och för alla er som befinner sig i det just nu är detta verk en mycket ynklig tröst. 

Lizzo - Cuz I Love You

Av någon anledning missade vi denna platta när den kom och det är hög tid att rätta den missen. Cuz I Love You blev nämligen Lizzos biljett till superstardom. Den startade en raketkarriär som bara väntat på att få lyfta, och sedan släppet har Lizzo setts på några av de största scenerna i världen bredvid några av de mest inflytelserika kollaboratörerna just nu.