Foto: Andrea Correra

Malmös andra hem under stjärnorna

Viktor Flarkell 10:23 30 Apr 2024

Det har i lokala mått mätt stormats en del kring Annelundsgården och Plan B:s frontman Carlo Emme den senaste tiden, men runt hörnet stundar en sommar med konserter, klubb och dans under bar himmel. Vi har tagit ett snack med Malmöklubbens grundare om de kommande säsongen.

Den femte sommaren i rad som laglig klubb och konsertställe tar Plan B över Annelundsgården, efter att ha varit i föreningen NGBG:s regi sedan 2022. Skiftet har inte varit odramatiskt, vilket vi har kunnat följa på nätet och i media. Den minst sagt infekterade konflikten har innehållit samma ingredienser som vilken lokalpolitisk skandal som helst, och i vanlig ordning är upplevelserna och historien mycket olika beroende på vem man frågar. Den främsta anledningen till att det rör oss vanliga dödliga är NGBG:s Gatufest, som med sina uppskattade 50 000 besökare förra året blivit en stor och älskad folkfest. Vem som blir avsändaren för den återstår att se, men att en ny scen för livemusik kommer och att dess kalendarium för sommaren är en härlig liten potpurri behövs i Malmö.

Plan B är ju i princip den enda riktiga klubben i Malmö där du kan dansa under stjärnorna - vad har ni planerat för oss i sommar?
– Korrekt! Vi är det enda stället i stan som faktiskt har tillåtelse att ha ett dansgolv utomhus och servera kall öl under stjärnorna hela sommaren lång. Vi planerar faktiskt för allt just nu! Vi har lokala band som spelar varje torsdag kväll med gratis entré för alla och två dansgolv på lördagar och söndagar. Techno och elektroniskt i workshopen inomhus och bangers utomhus framför garaget. Och en ny bad-ass cocktailmeny är på gång!

Har du några personliga favoriter i konsertprogrammet? Ni börjar säsongen med Günther, vilket jag måste erkänna är min favorit...
– Jag trodde att det var jag som skulle svara på frågorna, men du gissade rätt! Great minds think alike?! Günther-kvällen kommer bli en highlight denna sommaren, och det är inte ens i sommar, det är före! Anyway, det kommer bli en het kväll. "La la la la no no, no pantalones!"

Och i klubbväg, vad kan vi förvänta oss? Några nya koncept?
– Varför bryta ett vinnande koncept? Vi kommer inte att ändra så mycket men vi kommer göra om och fräscha upp utsidan med en ny entré, nya träd och ett större dansgolv utomhus.

Hur håller ni idéflödet igång inför varje sommarsäsong?
– Vi försöker att göra något nytt varje sommar. Förra sommaren la vi mycket energi på att öppna vår nya punk-rock-design-bar Krøl. Det här året fokuserar vi på att återuppleva Annelundsgården och lansera ett nytt kulturhus för alla att använda och njuta av. Vi beställde precis en helt ny utomhusscen, köpte en gammal traktor från sextiotalet och 600 träd kommer nästa vecka. Det kommer bli sjukt!

Annelundsgården, utan att kommentera eller fråga om den infekterade konflikten, vad är er tanke bakom programmet och konceptet?
– Well, vi tänkte inte så mycket om jag ska vara helt ärlig: trädgården skriker ju country, americana, pop, singer-songwriter, akustiska set och soft music. Alla genrer vi inte riktigt har utforskat på Plan B (ännu), så det kompletterar lite vårt spektrum samtidigt som det är en perfekt match för Annelundsgården och dess potential som inte har blivit utvecklat. Och det är det vi gör bäst, så let's go!

Några personliga favoriter i programmet?
– Svår fråga. Amanda Bergman och Sara Parkman är nog de konserterna jag ser fram emot mest, men om du skulle fråga mig "när kan vi dansa under stjärnorna?" så skulle jag säga Stuzzi. Stuzzi är ingen konsert, det är en upplevelse. En kille med cowboyhatt som får folk att dansa till orden "chili-banana". Kan inte få nog av sånt. Vi kommer också att servera hans egna Chili-Banana signature cocktail den dagen. Vilket blir två bra anledningar att komma.

Hur påverkar den nuvarande ekonomin ert program?
– Vi sitter alla i samma båt. Vi har högre kostnader när vi bokar artister och när vi köper in mat och dryck, så vi kan inte jobba emot situationen som vi alla är i. Vad vi kan göra är att göra det till en så bra upplevelse som möjligt och jobba på kvalitén och servicen. Vi är lyckligt lottade att vi har gäster som väljer oss varje vecka och vi kommer aldrig ta dem för givet. Vi jobbar hårt för att de ska få valuta för sina pengar och gå hem med ett stort leende på läpparna och komma tillbaka dagen efter.

Du hittar sommarens datum och tider på www.planbmalmo.com.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2024.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!