Södermalm får finfrämmat

Redaktion 22:50 28 Apr 2024

Vasastanskrogen Främmat öppnar filial i form av Bachanale.

Det är Kalle Nilsson som tillsammans med Jonas Helgesson och Karl Ramberg som ligger bakom den nya krogen Bachanale som såg dagens ljus lagom till Valborg. Trion driver sedan tidigare Främmat i Vasastan, och Kalle Nilsson var även med och grundade Punk Royale tidigare. 

Den nya krogens namn är inspirerat av de antika festerna tillägnade vinguden Bacchus, och platsen för skådespelet är Ringvägen 110 i Skanstull där en lokal på totalt 250 kvadratmeter exklusive uteservering har ställts iordning. Renovering och interiör har skapats tillsammans med inredningsarkitekten och möbeldesignern Pål Rodenius från Konstfack och Ateljé Ö på Gotland.

Bacchanale har plats för 70 matgäster som kommer att få njuta av krogens rustika meny där svenska råvaror möter sydeuropeiska smaker. I centrum av allt står en storslagen vedugn.
– Vi är riktigt peppade att äntligen få slå upp dörrarna till Bacchanale, en plats där vi med massa goda flaskor och vedugn i hjärtat av matlagningen vill hylla traditionen av eld och vin. Att vi alla tre är från Södermalm gör det hela extra roligt, och vi hoppas skapa en plats som vänner och gäster vill hänga på mycket och ofta utan att någonsin tröttna, säger Karl Ramberg, restaurangchef på Bacchanale.

Krogen erbjuder såväl bokningsbara platser som drop-in och håller öppet från lunch till kväll måndag till fredag, samt för middag på lördagar.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!