Acki Kokotos öppnar bistro i Slussen

Redaktion 21:51 1 May 2024

Tar över McDonald’s tidigare lokaler i botten av Katarinahuset. 

Den kommande franska bistron om 300 kvm öppnar i februari 2025 i hörnlokalen där McDonald’s tidigare låg. Bakom satsningen står förutom fastighetsägaren Atrium Ljungberg även krögaren Acki Kotokos som driver flera restauranger i Stockholms innerstad. Bland annat ligger han bakom restauranger som Noema, Gioia och Balzac.
– Slussen har varit en viktig plats för handel och möten sedan Stockholm grundades. Under många år har platsen varit tråkig, nästintill ogästvänlig men nu ser vi ett nytt Slussen växa fram och den resan vill vi vara med på, säger Acki Kokotos och fortsätter. 
– Vår ambition är att skapa riktiga Stockholmsklassiker och här är vi dessutom på klassisk mark. Vi väljer platser med omsorg, våra restauranger ska ligga där det är livfullt och mycket folk i rörelse och inget slår ju Slussen där, avslutar Acki Kokotos.

Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsutvecklarna i Slussen med fastigheter som Glashuset, Sjömansinstitutet och Katarinahuset i sin låda. Det kommande projektet Mälarterrassen som planeras öppna under 2026 består i sin tur av av sex restaurangkoncept med uteserveringar och utsikt mot Gamla stan.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 05, 2024.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!