Olivia Lobatos berättarlust

12:37 29 Mar 2024

Som en av de starkast lysande popstjärnorna som kommit ur det post-pandemiska Sverige har Olivia Lobato snabbt tagit mark i musikbranschen. 

Debutsingeln Syrener från 2021 blev en omedelbar hit och framöver väntas EP:n Det mesta regnar bort följas upp av ett debutalbum. Men det finns ingen anledning att jäkta, för det händer tillräckligt kring Olivia Lobato här och nu. I slutet av januari kom nya singeln Trött på det – precis lagom till starten av hennes första egna turné som inleddes på Vega i Köpenhamn. Vi tog tempen på sångerskan inför en hektisk och gissningsvis rolig period i karriären.

Du släppte nyligen din senaste singel Trött på det, berätta om den!
Trött på det är en tydlig låt med en kaxig glimt som beskriver hur trött man kan bli på att alltid falla tillbaka till den onda cirkeln som kommer med kärleken. Även fast du precis blivit fri kommer du smått söka efter det nya. ”Alltid kolla rakt fram, men om fem sekunder tittar jag ändå, trött på det”.

Du har sagt att du vill ta musikvideon tillbaka, något jag kan uppskatta. Vad är din relation till musikvideos?
– Åh! Jag älskar musikvideos, jag ska dock erkänna att jag aldrig kollar på nya musikvideos idag, men det är nog för att det inte görs lika stora, maxade produktioner så ofta längre. När jag var mindre, kanske runt 2010-2015, satt jag alltid bänkad när det kom nya musikvideos. Man får ju uppleva så mycket mer än när man bara lyssnar på en låt. En av mina främsta anledningar till att ta tillbaka musikvideos är för att chansen att uttrycka sig som artist blir större. Man får följa med in i varandras världar. Jag minns i alla fall tydligt hur det såg ut inne hos Katy Perry!

Några år in i karriären, hur skulle du summera din resa hittills?
– Den har varit snabb känner jag! Mycket har hänt, inte alls som jag tänkte mig från början, men absolut positivt! Jag var inte beredd på att jag skulle slå igenom så fort och hann typ inte ta emot all kärlek och smälta det som faktiskt skedde. Helt från en dag till en annan skulle jag stå på scen och få göra det jag älskar med en hel karriär framför mig. Det är bara häftigt och jag är redan så stolt och tacksam.

Utöver detta är ditt debutalbum också på gång, vad kan du berätta om det?
– Det finns så mycket jag vill berätta med min musik och det skulle inte få plats i bara en låt, så jag har inget annat val än att släppa en skiva och låta den ta över min story. Vi skriver och spelar fortfarande in nya låtar till albumet, men hittills kan jag berätta att vi experimenterar med andra världar och försöker hitta det bästa för mitt album som kommer 2025.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!