Julita Wärdshus får ny köksmästare

Redaktion 22:13 29 Apr 2024

Hon tar över köket inför säsongsöppningen. 

Julita Wärdshus öppnar för säsongen med ny köksmästare i form av Thilda Mårtensson. Sedan ett år tillbaka drivs restaurangen på Julita Wärdshus av stjärnkrögarna Pi Le och Tommy Myllymäki, och inför årets säsong tar alltså det unga stjärnskottet över rollen som köksmästare efter Gustav Leonhardt.
– Det ska bli otroligt spännande att få vara en del av Julita och skapa högklassig mat i en fantastisk miljö med tillgång till närområdets råvaror och producenter. Jag har haft förmånen att jobba mycket med Gustav tidigare, och det känns jätteroligt att ta över facklan från honom och fortsätta driva restaurangen framåt, säger Thilda Mårtensson.

Thilda Mårtensson är redan väletablerad inom det gastronomiska världen med krogar som Sturehof, Lilla Ego och Tegelbacken på sitt cv. I årets upplaga av Bocuse d’Or agerade hon dessutom assisterande lärlingskock åt Sveriges kandidat – som råkade vara just Gustav Leonhardt.
– Det känns tryggt att Thilda tar vid efter Gustav. Jag har följt hennes otroliga utveckling under en längre tid, nu senast under hela resan med Bocuse d’Or. Det råder ingen tvekan om att att hon är en av Sveriges mest lovande unga kockar just nu. Både jag och Pi ser fram emot att följa Thildas vision för Julita och vi kommer finnas med som stöd under hela resan, säger Tommy Myllymäki.

Julita Wärdshus är en destination i Sörmland med restaurang som serverar en fast avsmakningsmeny med fokus på nordiska och lokala råvaror. Värdshuset ligger vid sjön Öljaren, cirka 25 kilometer nordväst om Katrineholm och erbjuder bokning i form av paket där middag, övernattning samt hantverksfrukost ingår.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!