Andra sommaren med Juno

Redaktion 10:13 30 Apr 2024

I fjol slog sommarklubben Juno ner med buller och bång i Göteborgs uteliv. Sedan dess har de fortsatt leverera klubbkvällar med fokus på elektronisk musik och liveakter. Vi tog oss ett snack med grundaren och ägaren, Alexander Girvan, för att se vad som händer i sommar.

Nytt för i år är bland annat att ni samarbetar med Surr Live. Kan du berätta lite mer om det?
– Samarbetet kom ganska naturligt egentligen. För att ha möjlighet att skapa stora kvällar och bokningar behöver vi en samarbetspartner och tillsammans med SURR Live, vilket är Surr Arenas livekoncept, kan vi helt enkelt boka ännu större akter. Något vi satsar 100 procent på att göra i år. Det är även där vi har vår bas. 

Vad kan besökarna se fram emot hos er i sommar? 
– Först och främst har vi den 4 maj där vi har Jungle hos oss, det är vi supertaggade på. Mer kan jag inte säga just nu. Det kommer inte att bli lika många nedslag den här sommaren som förra. Vi vill primärt satsa på lite större bokningar och då behöver vi sprida ut datumen mer. Vår vision är samma vi haft från start - att skapa en konsertklubb som bokar stora namn. Målsättningen är att folk ska tänka: “Hur fan fick Juno hit dem?”. 

Hur har tankarna gått i planeringsstadiet?
– Att bara satsa på de datumen med fint väder. Det misslyckades vi med förra året..

Vilka erfarenheter har ni tagit med er från tidigare år?
– Herregud, det finns många. Boka datum med chans till fint väder. Att inte låta artister boka flyg själva. Men inte ens om Fred Again ringer och säger att han vill köra ett datum i juli ska vi ha öppet i juli, haha. 

Vem är den klassiska Juno-besökaren?
– Härliga och glada människor som är öppna för upplevelser utanför Avenyn med en förståelse för att artister är pissdyra och att hen då gärna betalar lite extra för bra akter. Hen förstår att Göteborg kommer bli en jävligt tråkig evenemangsstad annars, hehe! 

Enligt dig, vad är det som gör Göteborgs klubb- och nöjesvärld unikt? 
– Bredden och kvalitén skulle jag säga. Oavsett vad det är för genre så produceras jäkligt bra grejer. Det är lätt att vi i Göteborg bara kollar på Stockholm och inte lägger märke till hur extremt bra grejer vi gör i den här stan. Way Out West, Block8, Sana Duri, Locus, Nep, Nawasaki och Port du Soleil är bara ett axplock av arrangörer som gör den här staden till en galet bra evenemangstad med spetskompetens i olika genres.

En strålande sommardag i Göteborg. Hur lägger man bäst upp den?
– Då går du upp relativt tidigt, går förbi något av JOS-hälsokaféerna och får i dig lite vitaminer, tar dig ut till Saltholmen och äter lunch på Paradiset. Solar och badar tills det är dags att åka in till stan för en eftermiddagsöl på Tolv Vinbar. Sen hem och gör dig i ordning för att träffa lite vänner på Bov Discobar för middag, bra musik och otrolig mat. Sen är det rätt nära till Juno.. Hoppsan!

Håll dig uppdaterad om det som händer på Juno i sommar på sociala medier: @junogbg och @surrarena.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2024.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!