Holiday Ghosts - West Bay Playroom

Patrik Forshage 00:00 19 Feb 2019

Med ett komplett band framstår det kanske lite mer seriöst än debuten, men spontaniteten har inte minskat och humöret har inte försämrats. Man blir glad av Holiday Ghosts, vars skramliga pop vinglar fortfarande muntert omkring med armen runt The Modern Lovers. 

Katja Rackin har fått större vokalutrymme intill Sam Stacpoole, och med de båda bandledarnas omväxlande röster låter det numera ofta ungefär som ett gladlynt The Dream Syndicate eller som ett ännu slarvigare Violent Femmes. Vem kan undgå att charmas av sådant?

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av