PNKSLM

Pärlor vi missat: The Mary Veils - Slacker Paint

Med ett stort kliv tar Philadelphia-baserade bandet The Mary Veils steget in i musikvärlden. Debutskivan Slacker Paint är sådär sprudlande och ohämmad som bara en debut kan vara. Inga regler och restriktioner, bara energi och kreativitet. Inga krångliga omvägar eller överproducerade slingor, bara snabba gitarrer och känslofylld sång. 

She/Beast - In the Depths of Misery

She/Beast har släppt In the Depths of Misery, en mörk och ilsken EP. Det kan man enklast se genom låttitlarna (t.ex. The Sadness Will Last Forever, Take My Pills och Devil On my Mind). Här ackompanjeras den distade sången av tunga baslinjer och syntar som låter som att de kommer från något tv-spel.

Black Mekon – The Lumpiness of Demand

De två bröderna som utgör bandet Black Mekon är den gamla sortens punkare men med en modern twist. Det är högljutt, distat och det går snabbt. Precis som riktig garagepunk ska vara med andra ord. Låtarna är runt två minuter långa och slösar inte någons tid. Att plattan är oroligt mixad är väl ett nödvändigt ont man får leva med när det kommer till den här typen av band.

Initiates - Esoteric Pop

Initiates sångare Andreas Lagerström uppfyller sin dröm och gör musik som påminner om det han lyssnade på som ung. Resultat är en skramlig skiva som refererar till nittiotalsrock och shoegaze. Det är annorlunda från Holograms annars taktfasta postpunk som han frontat under flera år. Men det är toppen. 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!