Sjöbaren

Redaktion 15:04 8 Oct 2008

Egentligen borde det ju naturligtvis krylla av högklassiga ostronbarer, lokala fiskrestauranger och hummerserveringar i Göteborg. Ställen där man kan droppa in för pinfärska räkor med rommen kvar och inte behöva spendera 500 kronor för en rätt. Detta tycker jag man ska kunna kräva av en stad som är synonymt med kust, hamn och räkfiske.Egentligen borde det ju naturligtvis krylla av högklassiga ostronbarer, lokala fiskrestauranger och hummerserveringar i Göteborg. Ställen där man kan droppa in för pinfärska räkor med rommen kvar och inte behöva spendera 500 kronor för en rätt. Detta tycker jag man ska kunna kräva av en stad som är synonymt med kust, hamn och räkfiske. Men det är förvånansvärt svårt att röra sig ut på stan och äta en bit torsk utan att bli fullständigt ruinerad. Vill man njuta skaldjursplatåer och fisk från ett iskallt hav är man utlämnad till lyxkrogar som Fiskekrogen, Swea Hof och Sjömagasinet. Fantastiska krogar givetvis, men det kräver tid, plats och pengar. Att det inte finns ett McOstron i Göteborg är förvånansvärt.
Det närmsta vi kommer en sådan institution är – utan att verka nedlåtande – Sjöbaren i Haga. Här finner vi ett brett utbud av ovan uppräknade havsinvånare. Färska och tillagade på ett tillfredställande sätt.
Skaldjurspastan är fantastisk i all sin enkelhet. Det spritter fräschör över den. Fiskgratängen är också något att starkt rekommendera. Och ostronen såklart. Att ta in ett halvt dussin och se människorna spatsera förbi på Haga Nygata är ren terapi.
Så, Sjöbaren är ett mycket fint alternativt till de stora lyxyachterna när det kommer till fisk och skaldjur. Överlägsen i mellanklassen. Och glöm inte luncherna. Mycket prisvärda.

Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!