Vad är Oumph?

09:02 4 Aug 2015

Allt fler restauranger har på senare tid börjat erbjuda alternativa proteinkällor istället för eller jämte köttet. Ett av dessa substitut är Oumph, ett sojaproteinbaserat livsmedel som bland annat anammats av restaurangkedjan O'Learys. 

Bakom namnet gömmer sig egentligen inget konstigare än sojaproteinkoncentrat, vatten och salt. Namnet är ett uttryck signerat kocken Anders ”"Ankan"” Lindén och syftar på "det gemensamma språket för när något är grymt gott". Annars påminner såväl smaken som konsistensen närmast om kött i olika former. Livsmedlet innehåller emellertid inte några animaliska ingredienser eller tillsatser. 

Förutom nämnda O'Learys serveras Oumph på bland annat Yasuragi, Urban Deli, och Pet Sounds Bar. Nu vet du, nästa gång du ser det på menyn.

Se (och ät) även: Stockholms bästa vegoburgare

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Melanders Södermalm

Det var i början av förra året som det meddelades att Söderhallarna skulle renoveras inom en nära framtid, och majoriteten av de etableringar som huserar där behövde maka på sig. En av dessa var Melanders som befunnit sig på adressen sedan 1992. Sökandet efter nya lokaler sattes därmed igång och i slutet av samma år meddelades att Melanders istället tar över Södra Sällskapets lokaler på Åsögatan. 

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!