Gustav Johansson lär oss laga pannkakor, köttbullar och sill utan animaliska produkter i sin nya kokbok Vegansk husmanskost.
Mat
Matsajten Taffel gör comeback
Vi pratar med David Back, matfotografen som har återupplivat Sveriges bästa matsajt.
Vad är Oumph?
Ett nytt sojakött har kommit till stan. Men vad är det egentligen?
RECEPT: Den perfekta midsommarlunchen
Orolig för vem du ska fira med i helgen? Ta saken i egna händer – bjud in själv!
Våfflor och falsk laxröra
Slaktarn bjuder på våffelhistorier, tips på toppings, och en vegansk tofuröra till midsommar.
RECEPT: Professorns chokladdessert
Gillar man choklad kan man inte annat än älska denna efterrätt. Och det gör man ju.
RECEPT: Spaghetti Bolognese
I veckans recept känns trattorian inte långt borta – lär dig laga spaghetti med köttfärssås. På riktigt.
Recept: Yakiniku – japansk entrecôte
Vill du laga den godaste yakinikun du någonsin kommer ha ätit? Varsågod, du har faktiskt hela helgen på dig.
RECEPT: Blåmusslor på franskt vis
Cannes filmfestival är i full gång, men vi tar den hit med soppfest. Veckans recept är Moule Marinières.
"Vad är det för fel på finmat?"
Valerie Kyeyune Backström frågar sig varför just haute cuisine är så bespottat som dyrt, snobbigt intresse.