Krogbarometern – Stockholms bästa vegoburgare

10:25 30 Oct 2014

Den perfekta veganska burgaren: en konstform.

Bröd + kött + bröd = betyg: 6.

Världens enklaste mat-(ematiska) formel funkar självklart lika bra på det veganska språket. För er som inte tilltalades av listan över Stockholms bästa hamburgare på kött, och för er som för många gånger fått något torrt och oformligt mellan två bröd – det får vara slut nu. Här finns Stockholms bästa vegoburgare – från klassiska trotjänare mitt i city till Rågsveds stolthet Babas Burgers and Bites.


betyg: 6 HISAR FASTFOOD
Adress: Hötorgshallen (T-bana Hötorget)
Öppettider: mån-tor 10-18, fre 10-18.30, lör 10-16
Pris: 55 kronor
Varmt rustikt bröd fyllt med stekt potatiskaka, spenat, vinbladsdolmar, feferoni och ajvar utgör basen i Hisars okonventionellt fenomenala burgare, som varit en vegansk trotjänare det senaste decenniet. Bäst pris och bäst i test, varje gång. Äppeldricka på köpet!
 

betyg: 6 BABAS BURGERS AND BITES
Adress: Bjursätragatan 106 (T-bana Rågsved)
Öppettider: Tis-fre 11-21, lör 12-22, sön 12-18 (köket stänger 30 min innan stängning)
Pris: 95 kr (meny)
Ison och Filles favorithak i Rågsved. Välj en färdig meny eller sätt ihop din drömburgare i sex olika steg, som veggo har du ett gäng göttiga pålägg att välja mellan. Det går bra för Babas, vilken dag som helst nu slår de upp restaurang nummer två i Högdalen!


betyg: 6 TEXAS LONGHORN HORNSTULL
Adress: Hornsgatan 180 (T-bana Hornstull)
Öppettider: mån-tors 17-22, fre 17-22.30, helger 12-sent
Pris: 169 kr (burgartallrik)
Alla Texas Longhorn-restauranger i stan erbjuder vegetarisk burgare (som går att få vegansk) men restaurangen i Hornstull har steppat upp gamet en nivå och lagt till en dubbel vegoburgare med vegansk ost och dressing. Den mest köttliknande vegoburgaren i stan. Vågar man drömma om att det ska sprida sig över hela restaurangkedjan?
 


Chutneys stolthet.

betyg: 5 CHUTNEY
Adress: Katarina Bangata 19 (T-bana Medborgarplatsen)
Öppettider: mån-fre 11-22, lör 12-22, sön 12-21
Pris: 145 kr (burgartallrik)
XL sojaköttsburgare med vegoost, vegomajo, guacamole, salsa och (såklart) chutney på ett av stans mest typiska vegohak. Varmt, mysigt, värt.


betyg: 5 SÖDERMANNA
Adress: Söderhallarna (T-bana Medborgarplatsen)
Öppettider: mån-lör 10-21
Pris: 59 kr
Vegoburgaren som den sett ut sedan urminnes tider: bönburgare med vegoost och dressing, som senaste året fått tuff konkurrens av deras grymma veganska kebabrulle.

betyg: 4 SECRET GARDEN
Adress: Kornhamnstorg 59 (T-bana Gamla Stan/Slussen)
Öppettider: mån-sön 12.00-03.00
Pris: 220 kr
HBTQ-vänligt och glatt nyöppnad restaurang och bar i Gamla Stan, vars specialitet är "sliders", som också finns i vegansk tappning. Det betyder miniburgare gjorda på seitan och vegansk mozzarella med tre olika toppings (klassisk burgardressing, svamp/limedressing och chilimajo/tomatpesto). Det låter lovande, men är i praktiken tyvärr lite för oambitiöst för att ens den mest välvilliga av veganer ska gå därifrån helt nöjd. Hoppas det är fråga om en barnsjukdom, för potentialen finns!

En grej jag undrar, dock: varför finns det så få ställen i Stockholm som serverar portabelloburgare? Världens enklaste lösning på burgarformeln! Och mig veterligen bara anammad av Angry Diner.

Mer inne på köttvarianter på samma tema? Vi har en lista för det också.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!