Take it away, Övre Husargatan!

14:15 19 Dec 2012

Övre Husargatan är en byggarbetsplats. Det byggs om och vägtullsanpassas så till den milda grad att det näst intill är omöjligt att ta sig fram. Det blir fint när det är klart, men just nu ser jag hur bilister med illröda ansikten svär i sina bilar när de sakta glider upp och ner för gatan. En gata som kanske inte i första hand för tankarna till mat. Jag gav mig ut på Övre Husargatan för att testa maten. Men eftersom jag äter lika mycket med ögonen tog jag maten med mig hem. Jag orkade inte med att titta på skitiga byggjobbare.


1. Sushi Garden
Övre Husargatan 37, tel 13 80 55
Jag älskar tydlighet. Och med ett namn som Sushi Garden vet du vad du får: svinbra dumplings. Priserna gör att jag fortfarande nyper mig själv i armen när jag betalar 85 kronor för 20 stycken. Då får jag även en misosoppa och sallad till. Fråga efter dumplings på sushin så får du direktiv om hur du hittar Göteborgs hemligaste dumplings.
Öppet: mån–lör 11–19


2. Tre indier
Skanstorget 7, tel 13 32 18
Personalen på Tre indier gör att jag aldrig ringer och beställer. Jag går dit, beställer, tar en mellanöl och låter mig underhållas av personalen som delar med sig av anekdoter och små visdomar. Vi är bortskämda med bra indisk mat i Göteborg. Stans absolut roligaste indier är just Tre indier.
Öppet: mån–fre 11.30–22.00, lör 14.00–22.30, sön 14–21


3. Kathmandu
Sveagatan 16, tel 715 07 42
Ja, den ligger på Sveagatan, jag vet. Men eftersom take away-utbudet på Övre Husargatan är relativt begränsat valde jag nepalesiskt framför baguette för att försöka förhindra spridningen av Le Pain Francais bara en aning. När jag hämtar mat på Kathmandu blir jag skolad i nepalesisk kultur. Jag går därifrån som en lärd man, med en påse fylld av fantastiskt välsmakande mat.
Öppet: mån–fre 11–22, lör–sön 13–22


4. Pizzeria Paris
Skanstorget 2, tel 13 96 55
Jag gillar min pizza välgräddad. När jag håller upp min pizzabit vill jag ogärna att den viker sig. På pizzeria Paris vet de hur man låter pajen ligga kvar ett par sekunder extra för lite mer crisp i botten. Visst, jag gillar en italiensk eller fransk pizza, men bangar aldrig en riktigt bra turkpizza.
Öppet: mån–fre 11–22, lör–sön 12–22


betyg: 1  TV4 lägger bajs i maten
Kockarnas kamp hade potential, men blev efter två avsnitt en trasig skiva. Sveriges mästerkock – två och en halv Ramsay, intriger och skitsnack. I Mitt kök viftar de mer med armarna än lagar mat. Min beef med Fyran intensifieras.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!