Stadsteaterns terrass blir sommarrestaurang

15:38 17 Jun 2015

Foto: Jonas Kündig.

Trots att Foajébaren är en av Göteborgs schysstaste lokaler används den inte alls så mycket som den borde. I sommar blir det ändring på det i och med att det blir restaurang av ställets terrass.

Hur låter en, eller egentligen två, platser längst upp på Avenyn som kanske inte är överbefolkade av turister? Med lite flyt hittar inte de värsta anstormingarna till Göteborgs Stadsteaters kaffebar och Foajébarens terrass, och du kan på så sätt dra nytta av en riktigt romantisk Göteborgsvy. Nu håller båda ställena öppna hela sommaren, restaurangen onsdag till söndag, och kaféet varje dag, redan nu.

Restaurangen på Foajébarens terrass blir både KRAV- och Svanenmärkt och fokus ligger på grill- och smårätter baserade på ekologiska råvaror. På menyn hittar du klassiskt bbq-käk till priser som inte ruinerar dig. Planen är att på så sätt locka besökare även under de månader det inte pågår föreställningar på teatern. Om det faktiskt skulle ta och bli lite sommar kommer det säkert gå alldeles utmärkt.

Läs också: Göteborgs bästa krogar just nu.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!