Den 25 mars är datumet alla ölälskare ska skriva upp i kalendern. Till Nöjesguidens Ölmässa i Stockholm har vi bjudit in flera olika bryggerier, och nu har du chansen att bekanta dig med dem i förhand.
Det välkända Stockholmsbryggeriet S:t Eriks bryggeri har anor sedan 1859 och utsågs under 1870-talet till Kunglig Hovleverantör. 2010 återuppstod bryggeriet i modern tappning och är i dag ett av de större hantverksölen i Sverige. Vi har ställt några öliga frågor till Marcus Friari, Marknadsansvarig på S:t Eriks Bryggeri, inför ölmässan på lördag.
Favoritstil på öl:
– Lageröl är ju aldrig fel.
Vad kännetecknar en riktigt bra bärs?
– Hel och ren och att man gärna vill ha en till.
Vad är utmärkande för ert bryggeri?
– Utmärkande vet jag inte, men vi lägger i alla fall stor vikt vid att ölen fån S:t Eriks ska vara njutbar över tid och hålla hög kvalitet!
Vad tar ni med er till mässorna i vår?
– Vår nya S:t Eriks Ljus Lager och färsk Rabarber Sur nu när det börjar bli vår.
Pandemi, skenande elpriser och lågkonjunktur. Vilka åtgärder har ni tagit för att klara överlevnaden?
– Vi har försökt fokusera på den ölen som vi har efterfrågan på och göra den så bra som möjligt.
Sysslar ni med något förutom öl?
– Nä, det räcker gott och väl för oss!
Vilken är er allra bästa öl?
– S:t Eriks IPA är svår att komma runt då den hängt med så länge. En trogen polare och en fantastisk allround-öl.
Nöjesguidens ölmässa äger rum lördag den 25 mars i Brygghuset på Nortullsgatan 12N.