Södra Maltfabriken tror att behovet av mässor börjar bli mättat

14:01 10 Jan 2018

Södra Maltfabrikens delägare Magnus Mårdberg kommer till Nöjesguidens ölmässa. Trots att han tror att Sverige snart har för många ölmässor.

För 12-13 år sedan upptäckte Magnus Mårdberg att han gillade annat än tjeckisk pilsner, och bestämde sig då för att själv börja arbeta med öl. Han var med på Nöjesguidens ölmässa 2016, och nu är det dags igen. 

De senaste åren har Sverige fått en rad nya öl- och dryckesmässor. Magnus Mårdberg tror nästan att det börjar bli för många.
– Definitivt är det så. Vi såg på mässan i Nacka att flera tidigare utställare saknades. 

I framtiden tror han på mindre tillställningar, endagarsmässor och att bryggerierna kanske kommer att anordna egna mässor. Det som har lockat med hantverksbryggerier är bryggeriernas passion för ölen och att ölen smakar så mycket mer. 

Varför bör man besöka en ölmässa?
– För att upptäcka allt bortom billiga lagerträsket. Alla smaker kommer att öppna en ny värld.

Magnus tror att öl där malten har en större betydelse för smaken kommer att bli populärare i framtiden. Och att humlevågen lär hålla i sig ett tag till. Han tycker att det som kännetecknar en bra öl är en öl som rinner ner utan motstånd, och han gillar välhumlade ipor och pale ales. Favoriten för tillfället är Kais hembryggda Sahti och Gamma Ray från Beavertown. 

 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!