Sköt de dig?

14:27 29 Apr 2015

Här i krokarna gömmer sig en av Göteborgs matpärlor.

Vaknar tidigt av klockradion, Ekot går igång: ”Flera döda i skottdrama i Göteborg i natt...”.

Helvete, scrollar klarvaket nyhetssajterna. I den här fasen är det mest spekulationer och kvällstidningarna gissar att dödstalet kraftigt kan komma att öka. Förstår att gärningsmännen pangat loss inne på Vår Krog och Kök, där min polare brukar hänga. Där vi sagt att vi ska bärsa någon dag. HELVETE. Skickar ett sms: ”Hoppas du inte satt på krogen igår?” Det går en stund och jag får svar: ”Jag var hemma. Men det var ledsamt att gå förbi torget idag.”

Göteborg är en fuckad stad där det finns för mycket vapen och segregation. Det finns för många unga utan sysselsättning och det knarkas för mycket.
Jag sitter inte inne på några fina lösningar eller svar, men jag vet att våld föder våld, samtidigt som ett snack och ett skratt håller den skiten borta. Jag menar att mat är en av de gemensamma nämnarna som vi alla har. Jag tänker ta en bärs på Vår Krog och Bar när, eller om, de öppnar igen. Jag tänker snacka lite skit med de andra gästerna och skratta med dem.

Jag tycker ni läsare också ska lämna era komfortzoner och träffa lite nytt folk i delar av stan ni inte brukar vara i. Den här månaden tänker jag hänga här.

BÄST JUST NU

Primavera Pizzeria
Friskväderstorget 6, 031-53 53 13
Innan Vår Krog och Kök öppnar kommer vi garanterat få ett antal soliga dagar. Ta vagnen till Friskväderstorget, köp en billig och god falafel och sätt dig i natursköna Svarte Mosse ett par minuters promenad upp för gatan.
Öppet: Oklart men nästan jämt.

Liba bröds Café
Lärjestationsgatan 1
Libabrödet är hur gott som helst och det är här i Göteborg denna pärla produceras. När du åker till Återbruket för att handla gamla badkar och annat kul är ett besök på brödfabrikens café en given klassiker. Stanna även till på Orienthuset på vägen dit.
Öppet: mån–fre 07–19, lör–sön 09–16.

August Café
Gamlestadsvägen 20, 031-217 400
August öppnar vansinnigt tidigt, vilket gör det troligare att du halkar förbi när klubben stängt än efter jobbet. Dröm dig bort till bättre tider när folk arbetade i hamnen istället för på flotta kontor. För Augusts är ett äkta arbetarfik som serverar allt från pannbiffs- till ägg- och falukorvsmackor.
Öppet: mån–tors 05–15, fre 05–14.

Blå Hörnan
Angereds Torg 13, 0703-51 83 84
I Angered kan du alltid hitta på roliga saker, allt från att hänga runt i centrum till att plocka svamp i skogarna som ligger nära. Men när hungern eller kaffesuget kommer som ett brev på posten är det bara att knalla till kulturhuset Blå Ställets egen restaurang. Här serveras både vanlig dagens och dagens persiska rätt.
Öppet: mån–tors 07.30–19.00, fre 07.30–17.00, lör 10–16.

Cevabdzinica & Grill Salko
Magnetgatan 6
Ibland kommer suget efter Balkanhalvön. Antingen går det att ta bussen (finns reklam för snorbilliga Sarajevo-resor runt Gamlestadstorget) eller så går du till Cevabdzinica & Grill Salko. Det ligger ett stenkast från Nöjesguiden-klassiskern Jenin Grill, en bit från Backaplan. Här käkar du cevapcici som får dig att tro att du står i ett gatustånd i Ljubljana.
Öppet: Mycket oklart.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2015.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!