Här är stjärnkockens recept på världens just nu mest vattendelande pizza.
Efter att Islands president outade sitt hat mot ananaspizza förra veckan har det på sina håll blossat upp vildsinta diskussioner om rättens vara eller inte vara. "Äckligt", menar vissa. "Hur gott som helst", menar andra.
På tvåstjärniga Fäviken verkar man i alla fall vara för att ha ananas som pizzatopping. I ett avsnitt av tv-serien Mind of a Chef berättar nämligen kocken Magnus Nilsson om hur de ibland brukar serverera hawaiipizzan som personalmat efter service på stjärnkrogen.
För två medelstora pizzor behöver du:
2 klumpar valfri pizzadeg, ungefär 280 gram/st
1,5 dl smakrik tomatsås
150 gram rökt skinka, grovhackad
110 gram riven ost, helst Gruyere
1/4 mogen ananas, skalad och skuren i tunna bitar
Havssalt
Nymalen svartpeppar
Såhär gör du:
1. Sätt på ugnen. Så varmt det bara går. Lägg samtidigt in en tunn plåt eller pizzasten.
2. Mjöla bakytan och forma två pizzor av degklumparna, ungefär 30 cm i diameter. Försök göra kanterna lite tjockare än övriga pizzan.
3. Bred på tomatsåsen, fördela skinkan och strö över den rivna osten. Det är viktigt att det sker i just den här ordningen, annars kommer skinkan att bli torr och krulla ihop sig i ugnen. Toppa med ananas.
4. Kör in pizzan i ugnen tills den har fått en fin färg och osten har smält.
5. Ta ut, salta, peppra, låt svalna en aning, ät.
Här är receptet i sin ursprungliga form.
Läs även: "Islands president: Jag skulle förbjuda ananas på pizza om jag kunde"