Foto: David Thunander

Nya tider på Restaurang Mosebacke

11:44 7 Feb 2019

Södra Teaterns restaurang har fått en ny köksmästare, ny meny och inte minst ett nytt namn.

Det händer saker uppe på Mosebacke Torg nu, väldigt mycket saker. I somras fick Södra Teatern nya ägare i form av det stockholmsbaserade fastighetsbolaget Maelir AB. Etablissemanget har därefter blivit med ny VD, startat en ombyggnation av hela terrassen och planerar samma sak för interiören inom kort. 

På restaurangfronten är också det mesta nytt. I början av februari lanserade den nya köksmästaren Mikael Bergsten restaurang Mosebackes (det heter så nu) nya koncept och meny.
– Jag gillar klassisk matlagning med en twist. Det ska inte vara för komplicerat, men får gärna vara lekfullt. Gästen ska känna att vi har det roligt i köket, kommenterar Mikael Bergsten själv det nya konceptet.

På menyn hittar du Mosebackes varianter på klassiker som råbiff, kalventrecôte och sotad regnbågslax men också veganska och vegetariska rätter som pumpa med kålrabbi, koriander och sojadressing. 

Mikael Bergsten har tidigare arbetat som köksmästare på restauranger som Scandic Park, Hägerstalunds Wärdshus och Enzo’s. Han kommer senast från Vigårda.
– Vi är otroligt stolta över vad vi har lyckats åstadkomma med restaurangen på kort tid. Och att vi nu får välkomna Mikael Bergsten som köksmästare gör oss ännu mer peppade, säger Fredrik Bergman som Food & Beverage Manager på Södra Teatern om rekryteringen.

Bland de kommande förändringarna på Södra Teatern märks förutom den renoverade terrassen även en rejäl uppdatering av foajén och södra bar. 

Öppet: lunch mån–fre 11–14, middag tis–lör 17–23, brunch lör-sön 11–16.

Läs även: Så blir klubbvåren på Södra Teatern.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 02, 2019.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!