Södra Teatern får nya ägare

15:19 19 Jun 2018

Kulturetablissemanget Södra Teatern har varit ute till försäljning under en tid, nu är affären klar och den nya ägaren på plats. 

Bakom köpet ligger det stockholmsbaserade fastighetsbolaget Maelir AB, som tar över såväl verksamheten Södra Teatern AB och fastigheten Mosebacke 10.
– Vi är oerhört stolta och glada att ha fått möjligheten att förvärva Stockholms bästa nöjes- och kulturpalats, Södra Teatern, säger Jakob Johansson, ägare och vd Maelir AB.

Som tillförordnad vd efter avgående Ingmari Pagenkemper går tidigare marknadschefen Johanna Carlberg in.
– Det känns tryggt att lämna över rodret. Södra Teatern står stabilt med en fantastisk personalstyrka som vet precis hur detta nöjespalats ska drivas och nya ägare som verkligen månar om verksamheten. Att Johanna Carlberg tar över som tillförordnad vd är helt rätt. Hon och jag har varit ett tajt team från dag ett och jag vet att Johanna brinner för Södran, säger Ingmari Pagenkemper som själv tar över rollen som vd för Cirkus senare i höst.

Södra Teatern säljs av Riksteatern som har ägt verksamheten sedan 1972 och fastigheten Mosebacke 10 sedan 2000. Förvärvet sker i sin helhet den 31 augusti.

Riksteatern kommer att fortsätta sitt samarbete med Södra Teatern gällande föreställningar och sammankomster i Stockholm.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!