Foto: Patrik Vincent

Männen bakom Imobo öppnar nytt

11:40 29 May 2017

För bara någon månad sedan slog Kaspar och Mikael upp portarna till restaurang Imobo. Men någon vila är det inte tal om, nästa ställa öppnar i sommar och kontraktet för ett tredje är redan påskrivet.

Männen bakom allt, Kaspar Von Werther och Mikael Arvidsson träffades på Rosenlundsgatan för ett antal år sedan. Kaspar drev Fee Fi Fo Fum och Mikael som är kock i grunden både drev och lagade käket på Market. Ingen av dem har lämnat restaurangerna i Rosenlund bakom sig, men just nu är siktet inställt framåt.
– Både jag och Mikael har känt oss låsta under en längre tid. Jag menar driver du en ramen-bar är du extremt begränsad till en en grej, så all annan inspiration fick liksom klippas bort. Så vi har länge snackat om att starta något nytt med ett bredare utbud, berättar Kaspar.

Men ni har ändå avgränsat er något?
– Ja det måste man, och i vårt fall har det blivit asiatiskt. Men eftersom Asien är så enormt stort finns det väldigt många olika kök att jobba med. Här på Imobo har vi bland annat två kockar från Indonesien, Phoenix och Stefan som är köksmästare. Vilket förstås innebär att vi har en del indonesiskt på menyn. Sedan har vi även en kock som heter Issa, han är från Syrien men också bott och jobbat i Thailand i två år. Vilket innebär att vi också har både mellanöstern och de thailändska smakerna i köket.

Adressen är inte den mest krogtäta i Göteborg, fanns det någon anledning till att ni öppnade på just Friggagatan?
– Nja, Mikael var inställd på att vi skulle vara här, men för mig tog det lite mer tid. Men vi fick en lokal i det här nybyggda huset och beslutade oss för att köra. Det finns något speciellt med att öppna på adresser som inte redan har en stort omsättning som exempelvis Andra Långgatan. När jag öppnade Fee Fi Fo Fum  i Rosenlund fanns det ju inte riktigt något där, förutom Batterilagret och Fiskekyrkan, berättar Kaspar.

Hur gick det då?
– Det kräver ju såklart lite extra och vi hade noll drop-in första året. Men sen tog det sig och det är extremt mäktigt att vara med göra en stadsdel mer levande och vi fastnade lite för den grejen.

Nästa projekt då, vad händer efter Imobo?
– Vi har två restauranger på gång. Den ena är mer Mikaels projekt som jag kom in i lite senare. Det blir en liten koreansk restaurang som ligger i Eriksberg, vägg i vägg med Piga. Det drog ut lite på tiden, men nu är allt klart och vi kommer öppna i sommar. Och nästa projekt ligger lite längre fram i tiden.

Blir det också något som har med det asiatiska köket att göra?
– Ja, men exakt hur vet vi inte riktigt än. Kanske blir det en ironisk asiatisk sportbar, nej men skämt åsido. Vi vet inte riktigt, men det kommer bli lite av en kvarterskrog med ett asiatiskt kök. Restaurangen kommer att ligga i ett nybyggt hus med 18 våningar i Johanneberg, precis vid vid Eklandagatan.

Hur orkar ni, vad motiverar er till att köra på som ni gör?
– Inte är det pengarna i alla fall. Men det handlar ju om att man vill göra något bra som folk uppskattar. Du vet när man möter någon på stan och får en sådan liten blinkning tillbaka. En lätt nick som typ säger, tack! Det är väl det som är drivkraften. Jag såg förresten en 90-talsfilm för ett tag sedan som handlade om ravekulturen och festfixarna. Där snackade de en hel del om The Nod som en drivkraft. Och det är väl lite det som är grejen för oss med, säger Kaspar.

Du glömmer väl inte att följa Nöjesguiden på Facebook?

 

 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 05, 2017.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.